Eski başbakanlardan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Çaycuma Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı tarafından bina girişinde karşılanan Davutoğlu, son derece modern bulduğu yeni hizmet binasını çok beğendiğini ifade etti. Partisinin ilçe teşkilatını açmak için Çaycuma’ya gelen Davutoğlu, açılış öncesi kalabalık bir heyetle geldiği belediyeden son derece memnun duygularla ayrıldı.

DAVUTOĞLU: “KADIOĞLU MOZAİKLERİNİN ZİYARETE AÇILMA İŞİNİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİM”

Çaycuma’nın sahip olduğu doğal kültürel zenginlikleri kısaca özetleyen Başkan Kantarcı, konuğuna, ziyaretinin anısına Ambrossia mozaiklerinin görüntüsünden oluşan bir plaket sundu. Mozaiklerin çok ilgisini çektiğini belirten Davutoğlu, durumuyla ilgi aldıktan sonra, ziyarete açılması için yakından ilgileneceğini söyledi. Partideki arkadaşlarının kendisine Çaycuma Belediyesinden övgüyle söz ettiklerini dile getiren Davutoğlu, “Belediyeler kentlerin sahibidir. Belediye başkanları o kentlerin ev sahipleridir. Kentlerine ziyarete gelen tanınmış siyaset insanlarını, sanatçıları ağırlamaları çok önemlidir. Kentlerini tanıtma, sorunlarını en geniş çevreye duyurma fırsatı da elde etmiş olur. Bugün burada çok güzel bir şekilde ağırlandık. Bülent Bey bize büyük konukseverlik gösterdi. Ben Çaycuma’yı yalnızca ilçe teşkilatımızın açılışı olarak gittiğim yer değil, belediyesini ziyaret edip, belediye başkanı tarafından büyük bir konukseverlikle ağırlandığım güzel bir yer olarak hatırlayacağım” dedi.

DAVUTOĞLU: “ BÜLENT BEY AİLEDEN TALİMLİ BELEDİYECİ”

Başkan Kantarcı’nın babasının da Çaycuma’da belediye başkanlığını yaptığını öğrenen Davutoğlu, “Bülent Bey demek ki aileden talimli bir belediyeci. Onun için de çok başarılı işlere imza atmış. Ben kendisini bu hizmetlerinden dolayı tebrik ederim. Muhterem validesinin yaşadığını öğrendim. Çok mutlu oldum. Vaktim olsa kente büyük hizmetleri olmuş eski bir siyasetçinin eşi, başarılı bir evlat yetiştirmiş anne olarak ziyaret edip ellerinden öpmek isterdim. Ama ne yazık ki vaktim yok. Buradan sizler aracılığıyla kendisine selamlarımı yolluyor, ellerinden öpüyorum” dedi.

KANTARCI: “HİZMET SÜREMİZİN İÇİNE ÇOK GÜZEL ŞEYLER SIĞDIRDIK”

Çaycuma Belediyesinin üretken bir belediye olduğunu söyleyen Başkan Kantarcı, “Tüm kent mobilyalarımızı kendimiz üretiyoruz. Yöremizin her tarafı orman. Biz kent mobilyasında ahşabı tercih ediyoruz. Ahşap hem geleneksel yapı kültürümüzde var, hem de yöremizin insanı, yöremizin malzemesiyle, yöremize mobilyalar üretiyor. Bu sayede çok sayıda insana da iş veriyoruz. Bir de bisiklet yollarına çok önem veriyoruz. Şu anda şehir içinde her türlü standarda sahip olarak yaptığımız bisiklet yolunun uzunluğu 20 kilometre. Coğrafyanın bize sunduğu olanakları değerlendiriyoruz. Çaycuma’da 6 yıllık hizmet süremizin içine çok güzel şeyler sığdırdık. Keyifle çalışıyoruz” dedi.

DAVUTOĞLU: “BÖLGEDE YENİ TERMİK SANTRALLER KURULMASINA İZİN VERMEDİM”

Filyos Projesi ile ilgili sorular da soran Davutoğlu’na, limanın bitme aşamasına geldiğini söyleyen Kantarcı, ancak endüstriyel kirlilik yaratılarak henüz doğası bozulmamış olan Filyos Vadisi’nin tahrip edilmesinden endişe ettiğini söyledi. Filyos Projesini yakından takip ettiğini söyleyen Davutoğlu, “Başbakanlığım sırasında bu yörede çok sayıda termik santral başvurusu yapıldı. Hiçbirine izin vermedim. Hepsinin ÇED sürecini durdurdum. Doğayı korumak çok önemli” dedi.

Davutoğlu daha sonra ilçe teşkilatının açılışını yapmak üzere belediyeden ayrıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi