Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Birleşik Kamu-İş Sendikası Zonguldak İl Temsilciliğini ziyaret etti.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya beraberinde Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun ve yönetimiyle birlikte Birleşik Kamu-İş Sendikası Zonguldak İl Temsilcisi Metin Kahveci ve Eğitim İş Şube Başkanı Kamuran Çataklı’yı sendika binasında ziyaret etti.

ÇATAKLI, “SEÇİMLERDE VERİLEN 3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ TUTULMADI”

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Eğitim İş Şube Başkanı Kamuran Çataklı, “Sivil Toplum Örgütlerini gezmeniz, sorunları dinlemeniz ve bunları meclise taşımanızı bekliyoruz. Özellikle öğretmen camiasının sorunları konusunda seçim öncesi verilmiş sözlerin en önemlisi 3600 ek göstergesiydi ancak halen bu sorun çözülmedi. Birçok öğretmenimiz bu süreci beklerken emekliliğini öteledi ama sonuç alınamadı. Seçimlerde verilen 3600 ek gösterge sözünün tutulmaması eğitim camiasında büyük bir sıkıntıya yol açmıştır. Bu konunun mecliste gündeme getirilmesini önemle arz ediyoruz. Çünkü 3600 ek gösterge öğretmenlerin özlük hakları için çok önemli bir konu” dedi.

KAHVECİ, “BİRÇOK KONUDA SORUNLAR VAR”

Birleşik Kamu-İş Sendikası Zonguldak İl Temsilcisi Metin Kahveci, “AKP iktidarının 20 yılı aşkın süredir Türkiye’yi yönetmesi sonucunda eğitimde, sağlıkta, ekonomide ve birçok konuda sorunlar yaşanmakta. İçinde bulunduğumuz eğitim sistemiyle ilgi açmış olduğumuz davalar var. Bu davalara karşı andımızı kazandık. Ama maalesef kendilerinden milliyetçi olarak bahseden sendikalar şuanda andımızı okutmaktan çekiniyor. Bu durum bizi son derece üzmüştür” diye konuştu.

KAYA, “ATANMAYAN 700 BİN ÖĞRETMENİN SORUNU ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ”

Burası benim evim diyerek sözlerine başlayan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise şunları söyledi, “24 milletvekili arkadaşlarımızla 2 gündür Zonguldak’ın tüm bölgelerine dağıldık ve toplumun tüm kesimlerindeki sorunları dinliyoruz. 3600 ek gösterge sorunu için söz verenler utansın. 3600 ek gösterge ile ilgili mecliste kanun teklifi verdik MHP ve Ak Parti tarafından reddedildi. Öğretmen Meslek Kanunu teklifimiz 22 Kasım 2018 tarihinde verildi halen mecliste bekletiliyor. Atanmayan 700 bin öğretmenin sorunu çığ gibi büyümüş ortada duruyor. Milli Eğitim Bakanı benim öğretmen açığım var diyor cumhurbaşkanımızda öğretmen açığımız yok diyor. Öğretmen açığının giderilmemesi, köy okullarının açılmaması laik, demokratik ve bilimsel kamu sağlığı eğitim anlayışından uzaklaşmayı yerine getiren bir anlayıştır. Cumhuriyetin temeli eğitimle atıldı cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenler eğitimle uğraşıyorlar. Dün Zonguldak’ta çok üzüldüm. İsmet İnönü Anıtının bulunduğu yeri tahrip etmişler. Bu utanç Zonguldak Valisinin, Zonguldak Belediye Başkanının utanması gereken bir durumdur. Bu ezan okunuyorsa, bayrak dalgalanıyorsa Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve mücadele arkadaşlarının sayesindedir. Bunu hiç kimse unutmasın.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi