Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin doğalgaz rezervinin 320 milyar metreküpten 405 milyar metreküpe çıktığını ilan etmesinin Zonguldak ve bölge için çok önemli olduğunu belirtti.

85 milyar metreküplük keşif ile birlikte 405 milyar metreküplük bir doğalgaz rezervine sahip olduğumuzu ifade eden Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, açıklamasına şöyle devam etti:

ÜLKE GENELİNDE YERALTI ZENGİNLİKLERİMİZİ TARIYORUZ

“Doğalgaz ile ilgili sayın cumhurbaşkanımız cumartesi günü açıklama yaptı. Sadece Karadeniz’de değil Akdeniz’de ve ülke genelinde yeraltı zenginliklerimizi tarıyoruz. Teknolojimizi geliştirerek sismik araştırma ve diğer alanlarda yapılan çalışmalarla hem doğalgazın hem de petrolün ülkemize ciddi anlamda ithal kalemi olan enerjinin azaltılması konusunda yapılan çalışmaları yakinen takip ediyoruz. Bu anlamda Karadeniz’de ilk sondajda çıkan 320 milyar metreküp gazın devamında sayın cumhurbaşkanımız 85 milyar metreküp gazın rezervini açıkladı. Bu ülkemiz ve bölgemiz için heyecan verici bir gelişmedir.

ZONGULDAK VE FİLYOS SÜREKLİ GÜNDEMDE OLACAK

Bu Zonguldak’a ne gibi katkı sağlayacak dersek; Türkiye Petrollerine Filyos Limanında bir bölge tahsis edildi orada lojistik faaliyetlerini sürdürecek. Hatta o bölgede Tosyalı Gurubunda doğalgazın karaya taşınmasıyla ilgili yapılacak bir takım faaliyetler, çalışmalarla ilgili fabrika kuruyor. Filyos’ta hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Filyos Bölgesi bu anlamda yerelinde elinden çıktı genel anlamda herkesin bu bölgeye sahip çıkarak oradaki sanayileşmenin, fabrikaların, yatırımların, altyapıların hızlı bir şekilde gelmesi için fabrika sahipleri, hükümetimiz, yetkililer buna el atmış durumdalar. Zonguldak ve Filyos olarak sürekli gündemde olan bölgelerden birisi olacağız. Bu nedenle bölgemizin daha hareketli ve canlı olacağını umut ediyorum. Önümüzdeki süreçlerde daha önemli müjdelerle karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Çünkü bu anlamda önemli çalışmalar yapılıyor. Bununda yansıması bölgemize çok iyi olacak.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi