Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1 ve TRT Haber'in ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Yeni anayasa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık parlamenter demokrasi bizim için mazi oldu. Millet için de mazi oldu." ifadelerini kullandı. Erdoğan, petrol ve doğalgaz çalışmalarıyla ilgili, "Yeni müjdeyi cuma günü Zonguldak'ta vereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

128 madde üzerine çalışacağız. Etraflıca bir çalışma yapmak istiyoruz. Adeta Anayasa Bilim Kurulu oluşturma gayreti içerisinde olduk.

Şahsım ve heyetim ile Sayın Bahçeli ile görüşeceğiz.

MASKE VE SOSYAL MESAFE KURALLARI

Sosyal mesafe gündemimizde yerini korursa maskeden de kurtulmak mümkün olur. Toplantılarda arkadaşlarla konuşuyoruz. 1,5 metre mesafeyi koruduğumuzda maskeyi çıkarabiliyoruz. Ben 3 doz aşı olduktan sonra antikor testi yaptım. Hamdolsun 2160'ı yakaladık.

MUHALEFETİN YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI

Millet İttifakı'nın hazırlayacağı anayasa yerli ve milli olmayacak. Dağdaki PKK'lıyla mı milli anayasa hazırlayacaksın? Artık parlamenter demokrasi bizim için de bu millet için de mazi oldu. Hiçbir istikrar olmayan, sürekli koalisyonlarla iç içe ve zararda olan dönemleri yaşadık biz. Milletimiz koalisyon hükümetleri dönemine dönmeyi istemiyor. Yeni sistemle etkin ve hızlı kararlar alma yeteneğini kazandık.

SALGINDA KORONAVİRÜS HASTANELERİ ÖNEMLİ ROL OYNADI

Şehir hastaneleri örnek projedir. Sağlık ordumuzu güçlendireceğiz.

BIDEN İLE GÖRÜŞME

Kendisi ile yapacağımız görüşmede ilişkilerimizi konuşacağız. Sayın Biden'la maalesef görüşme, buluşma trafiğimiz o kadar rahat olmadı. NATO Zirvesi'nde bir araya geleceğiz. Bunları konuşacağız.

Yıllar geçti, Minsk üçlüsü olarak Azerbaycan-Ermenistan sorununu çözemediler. En sonunda Azerbaycan kendi göbeğini kendisi kesti. Burada da kalkıp hiç mi hiç alakası olmayan Türkiye'yi böyle bir konunun içerisine nasıl atarsın? Eğer söyleyeceğin bir şey varsa, yapmak istediğin bir şey varsa, NATO müttefikin olarak, gel bu çalışmaları yaptırtalım, ondan sonra konuşalım. Ama ben yaptım oldu, sözde soykırım olarak atacaksın önüne, ondan sonra kendine göre karar vereceksin. Senden önce Amerika'yı yönetenler bu işi senin kadar bilmiyor muydu? Onların hiçbiri bu ifadeyi kullanmadı.

ABD bizim müttefikimiz ise bu müttefik bizim yanımızda mı yer alacak, teröristlerin yanında mı yer alacak? Maalesef teröristlerin yanında yer alıyorlar.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARI

Sözde Ermeni soykırım iddialarından artık bıktık, her 24 Nisan gelir, 'Amerika Ermenilerle ilgili ne diyecek?' Bütün işin bitti de Ermenilerin avukatlığına sen mi soyunuyorsun? Senden önce ABD'yi yönetenler bu işi senin kadar bilmiyor muydu? Onların hiçbirisi bu ifadeyi kullanmadı.

Türkiye bir kasaba devleti değildir, kimse köşeye sıkıştıramaz. Açık kaynaklar ABD'yi eleştiriyor, "Türkiye haklı" diyor.

FETÖ-YPG İLE MÜCADELE

FETÖ-YPG ile mücadele bizim için çok önemli. ABD bizim müttefikimiz ise bu müttefik bizim yanımızda mı yer alacak, teröristlerin yanında mı yer alacak? Maalesef teröristlerin yanında yer alıyorlar. Biden döneminde de bu destekler devam ediyor. Devam edecek. ABD'den bir yayın kuruluşu geldi. Onlara anlattım. Adamlar hak veriyorlar.

Müttefiklerin Türkiye'e bakış açısını sorgulamamız lazım.

"S-400'Ü İHTİYACIMIZ OLDUĞU İÇİN ALDIK"

Türkiye TSK olarak biz güçlüyüz. Bu konuda Türkiye'nin içinde olduğu NATO güçlüdür. Stoltenberg bunu devamlı söylüyor. S-400 konusu gündeme geldiğinde de Stoltenberg, "Biz hiçbir müttefikimizin kullandığı silaha karışmayız" açıklamasında bulunmuştu. Biz eğer S-400'ü aldıysak durup dururken almadık. Buna ihtiyacımız olduğu için aldık. Bu sonra gündemden yavaş yavaş düştü. Bunun yanında Türkiye'nin kendini koruma hakkı yok mudur.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörü yeniden imha etme adımını atmıştık bunda başarı sağladık. Bekleyen değil, arayan, bulan ve yok eden Türkiye var.

Mahmur bir kuluçka yuvasıdır. Mahmur, Kandil kadar önemli. Bu işi temizleme konusunda kararlıyız. Bölücü örgüt yeni militan devşirmekte ciddi zorluklar yaşıyor. Kandil bataklığını bir daha asla terörün mikrobunu yaymayacağı şekilde kurutmakta kararlı olan bir Türkiye gerçeğini bunlar görecekler, bilecekler.

PETROL DOĞALGAZ ARAMA ÇALIŞMASI

Yeni müjdeyi cuma günü Zonguldak'ta vereceğiz. Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camii'nin açılışını yapacağız. Oradan da Kanuni sondaj gemimizle bağlantımızı kuracağız. Oradan açıklamamızı yapacağız.

Editör: Haber Merkezi