Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Cemil Çolak, Zonguldak programı kapsamında esnaf ve halk ziyaretlerinde bulundu.

Esnaf ve halk ziyaretlerinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Cemil Çolak’a İl Başkanı Necdet Sarı ve partililer eşlik etti.

“24 saatte bir değil her dakika eriyen bir paramız var” diyerek ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik duruma değinen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak:

ÜLKE OLARAK HİÇ İÇ AÇICI BİR DURUMDA DEĞİLİZ

“Ekonomik gidişat, girdi maliyetleri, elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamları ve esnafımızın ile halkımızın durumu ortada. Türkiye genelinde geziyoruz şuanda işçi, memur, köylü, dul, yetim, emekli kan ağlıyor. Şuanda Türkiye genelinde gördüğümüz; Karadeniz’de çaya, fındığa bakıyorsunuz üreticisi şikayetçi. Zonguldak’ta madenlerde zamanında 50 bin kişi çalışırken şuan 7 bin civarına düşen bir işçi sayısı var. İşsizliğin çoğalması, dövizin artması, kur adı altında faizin değişik bir şekliyle ülkenin belli bir kısmının bu ülkeyi sömürmesi ortada. Boğaz Köprüleri yapılıyor, Hava Limanları yapılıyor ama şuanda Türkiye’de 6 tane Hava Limanı var bir tane uçağın indiği vaki değil. Bu Hava Limanları yapılırken müteahhit firmaya belli bir yolcu kapasite garantisi verilmiş. Uçak uçmasa, yolcu olmasa dahi bunu devlet karşılayacak. Bunu kimden karşılayacak? Bizden karşılayacak. Ülke olarak şuan hiç iç açıcı bir durumda değiliz.

ON BİR AYDA DESTAN YAZDIK

Şuan ülkemizde ne yapmaya çalışıyorlar? İçerden ve dışardan karışıklık çıkartıp sözde beka sorunu varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Ama her ne olursa olsun insanımızın cebine bir şey girmedikten sonra insanlara bir şey anlatamazsın. Rahmetli Süleyman Demirel’in çok güzel bir lafı var “Vatandaş tencerenin kapağını açtığı zaman eğer içini boş görürse yapacağını bilir.” Bu seçimlerin çok şeye gebe olduğunu söylüyoruz. Bizim 6 tane kaynak paketi kitabımız var. 81 ile projemiz var. 150 milyar dolarlık kaynak paketi kitabımız var. Biz Allah’ın izniyle iktidara gelirken işçiye, memura, köylüye, çalışana yüzde yüz zammı nasıl vereceğimizi o kitapta yazdık. Bizim Erbakan döneminde iş bitirme belgemiz var. 11 ayda destan yazdık.

HER DAKİKA ERİYEN BİR PARAMIZ VAR!

Mevcut iktidarın 20 yılı ile bizim 11 ayı karşılaştırmaya hazırız. Mevcut iktidarın 20 yılı ile Erbakan Hocamızın 11 ayını karşılaştırdığımızda biz işçi, memur, emekli, köylü, asgari ücretlinin hepsi yüzde 400 zam aldı. Bağkur emeklisi yüzde 350-400 zam aldı. Bu zamların her tarafa olumlu yansıması oluyordu, piyasada bir canlanma oluyordu. Çaya yüzde yüz 10, fındığa 2,5 dolar olmak üzere tüm ürünlere mevcudun üstünde zam verdi. Yetmedi birde bunu Eşel Mobile bağladı. Eğer ülkemizde bir enflasyon olursa vatandaşlarımız mağdur olmasın diye enflasyon farkını dahi verdi. O dönem vatandaş enflasyonu kafaya takmıyordu çünkü enflasyon olsa dahi vatandaşın maaşına yansıyordu. Bugün ise her gün, her dakika eriyen bir paramız var. 24 saatte bir değil her dakika eriyen bir paramız var.

CEK-CAK POLİTİKASI YAPMIYORUZ

Biz mi başka ülkede yaşıyoruz onlar mı başka ülkede yaşıyor ben anlamıyorum. Diyorlar ki “Çok iyi giden bir ekonomimiz var. 6 ayda ekonomimiz düzelecek” diyorlar. Nasıl düzelecek! Biz bu insanlarla oynamasınlar diyoruz. Ancak çare var mı çare var. Geçmiş dönemde 11 ay gibi bir iktidar döneminde bunu başaran bir Erbakan aynı yolda devam edecek Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan var. Aynı projeler daha da genişletilmiş, güncellenmiş, çağa uydurulmuş şekilde hazırlandı. Dolayısıyla biz burada ‘cek-cak’ politikası yapmıyoruz. Biz projelerimizi nasıl uygulayacağımızı anlatıyoruz. Onun için gelecek olan ilk seçimde Yeniden Refah Partisinin iktidara adımını bu millet görecektir. Seçim zamanı bu millet gerçeği görüyor ne yapacağını da biliyor.

ÜLKEYİ BATIRAN FAİZDİR

İktidar sürekli ‘faiz, faiz, faiz’ diyor muhalefet partileri de faizden farklı bir şey söylemiyorlar. Bugün bazı Büyükşehir Belediye Başkanları da Avrupa’nın birkaç tik-tak kuruluşlarından belediyelere faiz alıyorlar. Yani bu ülkeyi batıran faizdir. Deva Partisi Genel Başkanı faizle ilgili bir trend gösteriyor ama kendisinin 18 aylık Ekonomi Bakanlığı döneminde Türkiye’nin en büyük borçlanması Ali Babacan döneminde yapılmıştır. Siz geçmiş dönemde bu ülkeyi borçlandırırken şimdi geldiğiniz zaman nasıl düzelteceksiniz? Geçmiş dönemde yapılanlar ortada. Ama geçmiş dönemde hiç faize bulaşmamış, tamamen kazandığını halkına aktarmış bir Erbakan iktidarı ortada” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi