Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığını ziyaretinde Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosu, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, bazı belediye başkanları ve parti teşkilatları karşıladı.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, emeğin başkenti Zonguldak’ta sizleri ağırlamaktan çok şeref duyduk. Zonguldak kurulduğu günden beri şehrin ve ülkemizin ekonomisine büyük destek veren bir ilimizdir. Sizi bu ilimizde ağırlamaktan çok memnunuz” dedi.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuşmasına şöyle devam etti:

HEDEFTE TÜRKİYE’NİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ

“Bu zor dönemin birisi insanlığın belki de bilinen tarihinde en önemli salgın dönemini yaşıyoruz. Bu salgının halen nereye kadar uzanacağını bilmiyoruz. Ciddi bir tehdit olarak insanlığın üzerinde duruyor. Türkiye buna aşıyla, sağlık sistemiyle kuvvetli bir cevap verdi ama her gün yaklaşık 200 insanımızı kaybediyoruz. Bu halen nasıl bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Bir taraftan da küresel sistemin Türkiye’ye karşı yönettiği saldırıyla aynı tarihsel şartlar içerisinde yaşıyoruz. Türkiye Akdeniz’den dışlanmak isteniyor. Libya parçalandı, Suriye parçalandı, Irak parçalandı, Afganistan ne halde. Biz bunları sanki film sahnelerinde bir sinema seyreder gibi seyrediyoruz. Buralarda milyonlarca insan hayatını kaybetti. Hedefte Türkiye’nin olduğunu da biliyoruz. Türkiye’ye düşman olan bu yapılar iki terör örgütü üzerinden Türkiye’ye saldırıyorlar. Doğrudan doğruya Amerika’nın silahlarıyla bizim üzerimize saldıran bir katiller sürüsü, cinayet örgütüdür. Bu cinayet örgütü Türkiye’de iç savaş çıkarmak istiyor. Bizim 1000 yıldır birlikte yaşadığımız kardeşlerimizi bize düşman etmek istiyorlar ama milletimiz sağduyulu.

TÜRKİYE DÜŞMANLARININ BEKLENTİLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA DÖNÜŞECEK

Türkiye çok şükür 20 yıldır büyümeye devam ediyor. Ekonominin son iki çeyrekteki büyümelerini biliyorsunuz 7,2 idi 21,7 büyüdü Türkiye büyümeye devam ediyor. Enflasyon var, işsizlik var, sorunlarımız var ama Türkiye bu sorunları barış içinde, demokrasi içinde çözecek bir ülke olduğunu bütün dünyaya gösteriyor. Bugün Türkiye 800 milyar dolarlık bir ekonomi bunu 1 trilyon doların üzerine çıkarmamız lazım. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu hedefi gerçekleştirmemiz lazım. 200 milyar dolar ihracat yapıyoruz bunu 300 milyar dolara çıkarmamız lazım. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman bu adamlar ne kadar boşuna uğraştıklarını görecekler. Türkiye düşmanlarının beklentileri hayal kırıklığına dönüşecek. Türkiye’yi iyi yöneterek, milletimizin desteğini alarak bunu gerçekleştirdiğimiz zaman Türkiye bir yıldız gibi bu coğrafyada parlayacak.

TÜRKİYE BAĞIMSIZ BİR ÜLKENİN ADIDIR

Önümüzde çözmemiz gereken sosyal sorunlar var. Bunlardan biri asgari ücrettir. Asgari ücretlide toplumumuzun rahat nefes almasını sağlayacak, asgari ücreti sorun olmaktan çıkaracak bir çözüm bulma çalışması içerisindeyiz. İşveren ve işçilerimizle bir araya gelerek Aralık ayının ilk 15 gününde bunu çözeceğiz. Memurlarımıza dönük 3600 konusunda 2022 yılının Ocak ayında çözeceğimiz bir aşamaya geldik. Sorunlar var ama sorunları çözen bir ülke var. Önemli olan da budur. Sorunları çözme kabiliyetinde olan bir devlet varsa gelecekten endişe edilecek hiçbir şey yoktur. Türkiye yoluna devam edecek, Türkiye bağımsız bir ülkenin adıdır. 1000 yıldır burada bayrağımız dalgalanmaktadır. Önümüzdeki 1000 yıllarda da bayrağımızın dalgalanacağını söylemekten hiç tereddüt etmiyoruz. Yarına güvenle bakıyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi