Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Cumhuriyet Halk Partisinin 98. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kantarcı mesajında, “Mustafa Kemal Atatürk ‘ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ateşleri arasında doğmuş, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni köklü reformlar, büyük devrimlerle çağdaş uygarlıklar seviyesine yükseltmiştir. Siyasal tarihimizin ulu çınarı olan CHP, demokrasinin, laikliğin, barışın, kardeşliğin, eşitlik ve adaletin güvencesi olarak hizmetlerini sürdürmektedir. İçinde taşıdığı farklı renkler ve çok sesli yapısı ile Türkiye’nin birleştirici gücü olan CHP, aynı zamanda, ülke bütünlüğünün, birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır” dedi.

EKSİKSİZ DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE VERİYOR

Kantarcı açıklamasını, “Çok partili hayata geçişi sağlayarak, demokrasimizin de mimarı olan CHP, ülkemizin kalkınması ve refahı, toplumsal barışın sağlanması, Türkiye’nin dünya milletleri arasındaki saygın yerini alması, tüm kurum ve kuralarıyla işleyen eksiksiz demokrasinin kurulması için var olduğu günden bu yana emek vermektedir. Düşünce ifade, örgütlenme ve basın özgürlüğünün koşulsuz güvence altına alınması, Türkiye’nin tam bağımsızlığının ve üniter yapısının güçlendirilmesi için CHP’ye he zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Halkımızın da beklentilerini yansıtan bu hedeflere ulaşmak için geceli gündüzlü çaba harcayan genel başkanından sıradan üyesine tüm CHP’lileri selamlıyor, mensubu olmaktan onur duyduğum partimiz 98. yaşını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurucularını rahmet ve saygıyla anıyorum” diyerek tamamladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi