Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney 37. Zonguldak il ve ilçelerini kapsayan kongreler hakkında bilgi verdi.

CHP’nin 37’nci ilçeler ve il kongresi takvimi hakkında bilgi veren Güney; 8 Kasım-1 Aralık 2019 arasında mahalle delegeleri seçimi, 14 Aralık 2019-27 Ocak 2020 arasında ilçe kongreleri, 3 Şubat-2 Mart 2020 arasında ise il kongresini gerçekleştireceklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, kongre süreçleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“30 Eylül 2019 tarihinden 2 Mart 2020 tarihine kadar olacak kongrelerimizin süreci açıklandı. 14 Ekim ile 31 Ekim tarihlerine kadar askı sürecimiz olacak. 14 Ekim itibariyle üye çizelgelerimizin hazırlanması, 15 Ekim’de muhtarlıklar esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgelerinin genel sekreterlik tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilmesi var. 21 Ekim tarihinde üye çizelgelerinin ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılması 27 Ekim’de askıdan indirilmesi, 29 Ekim’de üye çizelgelerinin ilçe yönetim kurulları tarafından karara bağlanması olacak. 8 Kasım ilçe kongreleri delege seçimlerinin başlama tarihidir ve 1 Aralığa kadar sürecek. 14 Aralık ile 27 Ocak tarihleri arasında ilçe kongreleri tamamlanmış olacak. 3 Şubat ile 2 Mart 2020 tarihleri arasında da il kongremizi yapacağız. Olağan Kurultayımızı da Nisan ayı içerisinde yapacağımızı tahmin diyorum. Kongre sürecimizle ilgili çalışmaları arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Aday olacak arkadaşlarımızda kendi durumlarına göre zamanı gelince adaylıklarını açıklarlar. Bu süreç askıya çıktıktan sonra netleşir. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara yürüyüşünü değerli parti üyelerimiz ve partililerimizin katkılarıyla 2023 hedefimizle birlikte Türkiye ve Zonguldak’ta başaracağız.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi