Devrek’te CHP'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü CHP Devrek İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği törenle kutlandı.

Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, 99. yıldönümünün kutlu olmasını diledi.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan CHP'nin büyük bir çınar olarak gördüklerini ifade eden Başkan Bükrü, CHP’nin kuruluşun ve kurtuluşun partisi olduğunu kaydetti.

Başkan Bükrü şöyle konuştu:

“Bundan tam 99 yıl önce 9 Eylül 1922’de, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kumandasındaki ordularımız İzmir’i düşman işgalinden kurtardı. Bir yıl sonra 9 Eylül 1923’te Atamızın, “Cumhuriyet’le beraber iki büyük eserimden biridir” dediği Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kuvâ-yi Milliye’den, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden neşet etmiş ve tohumları bu topraklara resmi kuruluşundan yıllar önce Kurtuluş Savaşı meydanlarında atılmıştır. Partimizin ilk kurultayı, milli sınırlar içinde vatanın bölünmez bir bütün olduğunun, manda ve himayenin asla kabul edilmeyeceğinin dünyaya haykırıldığı Sivas Kongresi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenler, bu onurlu mirasın sahipleridir.

Cumhuriyet Halk Partisi sadece kurtuluşun partisi değildir. Güçlü kökleriyle bir asır boyunca en sert rüzgarlara karşı duran CHP, üç büyük devrimle; Cumhuriyetle, çok partili hayatla ve sosyal demokrasiyle tanıştıran parti olmuştur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da CHP ülkemizde hakkı, hukuku ve adaleti yeniden ayağa kaldıracak, refah dolu ve aydınlık bir geleceği, bu ülkeyi sevmek ortak paydasında birleştiğimiz tüm vatandaşlarımızla birlikte kuracaktır.

Büyük Önderimizin mirası sorumluluğumuz, sözleri pusulamızdır; ‘Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben asla o umudumu yitirmedim.’ Şimdi tan vaktidir. Milletimiz için gün yeniden doğmakta, asırlık çınarın taze filizleriyle, umutlar yeniden yeşermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı ve Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 99. Yıldönümünü kutluyor, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılmak için canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Törene, Devrek Belediye Başkan Vekili Şeref Aydınlı, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Uzundal, Belediye Meclisi Üyeleri ve partililer katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi