Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı partilerinin kuruluşunun 97. Yıldönümünü Valilik önünde, İsmet İnönü Parkı’nda ve Şehitler Anıtı önünde yaptığı etkinlik ile kutladı.

Zonguldak Valiliği önünde gerçekleştirilen törende, CHP İl Başkanı Murat Pulat tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı hep birlikte söylendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat  kutlama töreninde yaptığı konuşmada,  “Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet halk parti senin bugünkü mirasçıları olarak huzurundayız” diyerek şunları söyledi:

“Anadolu ve Rumeli müdafaa-i Hukuk cemiyetinin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, kuvayi milliyenin işgal orduları karşısındaki azmini, 97. kuruluş yıldönümümüz de de yüreğimizde taşıyoruz. Yegâne amacımız, sizin ve silah arkadaşlarının kurduğu güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyecek iyi bir Türkiye inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi işaret ettiğimiz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu devrimini mimarları olarak size vesile arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet halk partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sünüyoruz, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ”

Atatürk anıtı önündeki törenin ardından İsmet Paşa parkı önündeki İsmet Paşa anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Kutlama etkinlikleri kapsamında  son olarak Şehitler Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından anıta karanfil bırakıldı.

Kutlama törenlerine, CHP İl Başkanı Murat Pulat, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, CHP önceki dönem il başkanı Hakkı Güney, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi