Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak il ve ilçe başkanlıkları, İsmet İnönü parkı içerisinde yapılan düzenlemede İnönü Anıtı’nın önüne yapılan kay kay pistinin kaldırılmasını istedi.

CHP Zonguldak İl başkanlığı tarafından İnönü Anıtı önünde yapılan basın açıklamasına; İl Başkanı Murat Pulat, Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Nazan Papila, CHP merkez ilçe Başkanı  Ebru Uzun, CHP eski İl ve ilçe Başkanları, CHP’li İl Genel Meclisi ve Zonguldak Belediye Meclisi üyeleri ile partililer de katıldı.

İsmet İnönü Anıtı’nın önüne yapılan kay kay pistinin kaldırılmasını istediklerini belirten CHP İl Başkanı Murat Pulat, konuşmasına şöyle devam etti: 

“YAKIŞIKSIZ DÜZENLEMELER ASLA KABUL EDİLEMEZ”

“Zonguldak Belediyesi tarafından ‘Merkez Kıyı Düzenlemesi Sosyal Donatıları İnşaatları’ kapsamında TOKİ’ye yaptırılan düzenlemeleri yakından izliyoruz. Gençlik yıllarını, ulusun kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi için vakfeden İsmet İnönü’nün anısını, tarihsel kimliğini küçültücü şekilde yapılan yakışıksız düzenlemeler asla kabul edilemez. Bu düzenleme, yalnızca Cumhuriyet Halk Partisini değil, hangi siyasi partiye destek verirse versinler, Türkiye’nin Kurtuluş ve Kuruluş sürecini çok iyi bilen, Cumhuriyet’in temel değerlerine bağlı olan Yurtsever Zonguldak halkını da derinden üzmektedir. Düzenlemelerle ilgili olarak tarafımızdan daha önce de açıklama yapılmıştı. Zonguldak Valiliğinden ve Zonguldak Belediye Başkanlığından İsmet İnönü heykeli önündeki yapının kaldırılması istenmiştir. Ancak ne yazık ki; taleplerimiz karşılanmadığı gibi kamuoyuna aydınlatıcı bir açıklama yapılmamıştır.

İSMET İNÖNÜ PARKINDA YAPILAN DÜZENLEMENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

AKP iktidarının ve bürokratlarının ülke düzeyinde Cumhuriyetle, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarıyla yapmaya çalıştığı hesaplaşmadan cesaret alan bazı kamu görevlileri, bazı imamların da ülkenin Kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kişiliğine hakaret ettiğine tanık oluyoruz.  Kurtuluşun ve Kuruluşun kahraman liderlerine karşı yapılan sözlü saldırılar birkaç meczubun herhangi bir mekan da,  bir sohbet ortamında söylediği saçma sapan sözlerden ibaret olsaydı bir deli saçması olarak karşılanabilir, üzerinde durulmazdı. Bu sözlerin söylendiği mekan yüce dinimizin ibadethanelerinden birisi ise, karşısında oturan devletin başı konumundaki Cumhurbaşkanın tepkisiz, sakin bakışları karşısında bu denli rahatça söylenebiliyorsa, içinde bulunduğumuz gün ve yarınlar adına çok kaygı verici bir durumla karşı karşıya kaldığımız açıktır. 

İsmet İnönü Anıtı önünde yapılan, anıta ve parkın doğasına aykırı olan düzenlemelerin kaldırılmasını ve aslına uygun olarak yeniden düzenlenmesini bekliyoruz.  İnönü Parkı’nda yapılan düzenlemelerin sürekli takipçisi olacağımızı kamuoyu önünde bir kez daha ilan ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi