CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

CHP'li Demirtaş, mesajında şunları ifade etti;

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşı, 9 Eylül 1922'de zaferle taçlanmıştır. Bu büyük zaferin ardından, Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni siyasi açıdan inşa etmeye başlamıştır. Bunun ilk adamlarından biri de Cumhuriyet Halk Partisi'ni kuruluşudur. 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Halk Fırkası, 1935 yılında Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, CHP'nin tarihteki sarsılmaz yerini "Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözleri ile açık bir şekilde ortaya koymuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu ve ilk Genel Başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşundaki Kuvai Milliye ruhunu kaybetmeden ilerici ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni şekillendiren, Türkiye'nin en köklü partisidir. Dünyada da bir asırdır ayakta kalmayı başarmış dört partiden birisidir.

CHP, yıllar içinde kökleri ile geçmişine sahip çıkarken, dalları ile geleceğe uzanan bir koca çınar olmuştur. Bugün adaletin, temel hak ve özgürlüklerin, sosyal hukuk devletinin, kadın erkek eşitliğinin, halk iradesine dayanan yönetim anlayışının ve aydınlık geleceğin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Çok partili hayata geçişte öncü olan partimiz, halktan yana olan tarafını hiç değiştirmemiş, Atatürk ilke ve devrimlerinden aldığı güç ile emin adımlarla bugünlere gelmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bu kadar, ülkemiz için en kritik ve zor dönemlerde yol gösterici parti olmuştur. Bugün ülkemiz, demokrasinin, düşünce ve ifade özgürlüğünün, adaletin, denge ve denetlemenin olmadığı, kamu kaynaklarının bir avuç Ak Parti yandaşına peşkeş çekilerek yolsuzluğun zirve yaptığı, basiretsiz ve öngörüsüz ekonomi yönetimi ile günden güne artan enflasyonla halkın derin bir yoksulluğun içine sürüklendiği bir tek adam zihniyetiyle yönetilmektedir. Bu nedenle ülkemiz ekonomik ve sosyal olarak uçurumun kenarına gelmiştir. Esnaf siftah yapamamakta, çiftçi tarlayı sürememekte, besici hayvanını satmak zorunda kalmaktadır. Vatandaşın mutfağında tencere kaynamazken saray ve bir avuç Ak Parti yandaşı yoksul halkın ödediği vergilerle her türlü lüks ve debdebenin olduğu bir hayat sürdürmektedir. Halkı yoksullaştıran, kendini ve yandaşlarını zengin eden bu iktidar her geçen gün daha da zalimleşmektedir. Cumhuriyet'in tüm kazanımları yok edilmek istenmekte, biat etmeyenin ötekileştirildiği ve fişlendiği, toplumun kutuplaştırıldığı, kişisel menfaatlerin ülke menfaatlerinin fersah fersah öne geçtiği bir süreç yaşanmaktadır. Gençlerimiz geleceğe dair umutlarını yitirerek, ikballerini başka ülkelerde arar hale gelmiştir.

Ancak unutulmamalıdır ki, Cumhuriyet Halk Partisi, 99 yıllık köklü geçmişinden aldığı güçle, hak, hukuk ve adaletten vazgeçmeden, yalana, talana, peşkeşe boyun eğmeden, milletin çıkarını her şeyin üzerinde gören anlayışıyla, tek adam rejimini dayatarak ülkemizi diktatörlüğe ve derin yoksulluğa sürükleyenler karşısında sarsılmaz bir şekilde durmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi ülkemize demokrasiyi getiren partidir. Bugün ülkemizde hakim kılınmak istenen korku ve sindirme iklimi karşısında, demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesini sonuna kadar devam ettirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Koca Çınar Cumhuriyet Halk Partisi, halkla birlikte büyüyerek, kimsenin ötekileştirilmediği ve dışlanmadığı, herkesin eşit yurttaş olduğu, huzurun ve barışın egemen olduğu, hak hukuk ve adaletten ödün verilmeyen bir geleceğe çok emin adımlarla yürümektedir. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin güvencesi, Türkiye’nin birleştirici gücü olan Cumhuriyet Halk Partisi, yine ülkemizin kritik günlerden geçtiği bu zor günlerde önümüzdeki ilk seçimde yine tarihsel misyonunu yerine getirerek, millet ittifakıyla iktidara gelecek ve ülkemizi içine düştüğü bu açmazdan kurtaracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99’uncu kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor, başta kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluştan bugüne kadar partimize emek veren tüm partililerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi