Gelecek Partisi Çaycuma ilçe Başkanı Şenol Cin ile gazetemizde bir söyleyişi gerçekleştirdik. Başkan Şenol Cin, Gelecek Partisi’nde neden siyasi hayat başladığına açıklık getirerek parti içinde yaşanan olumsuzluklara da açıklık getirerek, tek hedeflerinin Çaycuma için güzel işler yapabilmek olduğunu söyledi.

Başkan Cin, Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile çıktıkları bu yolda Gelecek Partisi’ni en iyi yerlere taşıyabilmek adına var gücüyle çalışacaklarının da altını çizerek, İlk hedefimiz gelecek milletvekili seçimlerinde Çaycuma’lı birini milletvekili olarak çıkarabilmek”dedi.

Gönül Dombaycı: Siyasi geçmişi olan bir iş işadamı olarak neden Gelecek Partisi ile siyasi hayata başladınız?

Şenol Cin: Geçtiğimiz aylarda en son İYİ Parti’de il başkan yardımcılığı yaptım. Oradaki hukuksuzluğu ve adaletsizliği ve adam kayırmayı gördüm istifa ettim. Gelecek Partisi Bölge Koordinatörü Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya’dan teklif geldi. Bizde Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu’nu sevdiğimiz için bu teklifi kabul ettik. Partinin tüzüğünü inceledik, adalet dedik, hukuk dedik, özgürlük dedik, şeffaf bir siyaset için Gelecek Partili olmayı kabul ettik. Partimizi kurduk. Önce ilde görev aldım. Sonra ilçe başkanı olarak atandım. Atandıktan 20 gün sonra partimizi kurduk. Çok güzel bir rövanş elde ettik.25 yıl sonra ilk defa Başbakanlık yapmış bir Genel Başkanımız geldi. Çok güzel ağırladık. Parti binamızın açılışını miting havasında yaptık. Genel başkanımız buradan çok güzel duygularla ayrıldı. Bizleri onurlandırdı. Hedefimiz gelecekte büyük yerlere gelmek.

Gönül Dombaycı: İlçe başkanı olarak atandıktan sonra olumlu yada olumsuz hangi tepkilerle karşılaştınız?

Şenol Cin: Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hep olumlu karşılandım. 300’ün üzerinde üyem var. Çaycuma’da güzel yerlere geldik. Biz koltuk sevdasında değiliz. Biz hizmet etmek için geldik. Kongreye gitmeden benimle bu yolda yürüyecek olan arkadaşlarıma da şunu sordum” başkan olmak isteyen var mı?” arkadaşlarım bana sen çık biz senin arkandayız dediler. Olumsuz hiçbir şey gelmedi. Çaycuma Gelecek Partisi’ni kucakladı diyebilirim.

Gönül Dombaycı: Gelecek Partisi olarak Çaycuma’da en büyük hedefiniz nedir?

Şenol Cin: Çaycuma için hedefimiz büyük. İlk hedefimiz gelecek milletvekili seçimlerinde Çaycuma’lı birini milletvekili olarak çıkarabilmek. Zonguldak genelinde Partimize milletvekilleri kazandıra bilmek. Her zaman haklının yanında olmak. Bizde torpil yok. Şeffaf bir siyasetle kırıcı olmadan yolumuza devam etmek istiyoruz. İlçede var olan siyasi partilerle birlikte hareket ederek Çaycuma için elimizi taşın altına koymak isteriz. Bütün siyasi partiler gibi Çaycuma için güzel faydalı işler yapabilmeyi hedefliyoruz. Siyasi partiler arasında ayrımcılık var. İnşallah bizler bunu kıracağız. Çünkü bizim dilimiz sevgi. Her kesimden insana ihtiyacımız var. Sevgi siyaseti yaparsak her şey daha güzel olur.

Gönül Dombaycı: il kongresinde yaşanan olumsuzluklarla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Şenol Cin: Ben Çaycuma ilçe başkanıyım. Çaycuma’da yönetimimin hakkını savunmak en tabi hakkım. Kongrede bizlere söz hakkı verilmediği için sıkıntı olduğunu zannettiler. Ama öyle bir şey yok. Bizim sıkıntımız sadece il yönetimindeki listeydi. Listeye baktığınız zaman her şeyi görürsünüz. Biz orada oyumuzu kullanacaktık. Fakat oradaki il yönetimindeki arkadaşlarımızın agresif davranışlarından ötürü biz kavga çıksın istemedik. Yeni kurulan bir teşkilatız. İlla ki sıkıntılar olacak. İl başkanlığı etik bir listeyle kongreye çıkmadı.  Böyle bir liste olmaz. Biz çünkü Zonguldak halkına hitap ediyoruz. Biz sadece Kozlu’ya hitap etmiyoruz. Çaycuma’dan bir kişi il yönetimine yazılmadı. Eski siyasetçilerin dediği gibi” otobüs kalktı bir kere, inende olur, binende olur.”

Gönül Dombaycı: Genelde ilçe başkanlı görev sonunda ya milletvekili adayı olurlar yada belediye başkanı adayı olurlar. Sizin böyle bir hedefini var mı?

Şenol Cin: Benim ne milletvekilliği hedefim var, nede belediye başkanlığı adayı hedefim var. Öyle bir şey düşünmüyorum. Önce partimin bir yere gelmesi lazım. Siyasette daha çok pişmem lazım. Rabbim ne nasip ederse o olur. Hedefim sadece Gelecek Partisini Çaycuma’da şahlandırmak istiyorum. Hedefim koltuk değil. Bu gün benden daha güzel bu koltuğu taşıyabilecek olan varsa vermeye razıyım.

Gönül Dombaycı: Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Şenol Cin:  Çaycuma’da en büyük sıkıntı olan sağlık sorununa değinmek istiyorum. Çok büyük bir hastanemiz var emar çektirmek için Zonguldak’ gidiyor hastalar. Beyin cerrahında ameliyat olunması gereken hastaya ekipman olmadığı için ameliyat yapamıyor. 100 bin nüfus var bugün Çaycuma’da sağlıkta geride kalmış bir ilçeyiz. Bugün iktidar sağlıkta öndeyiz dese de o iş öyle değil. Sağlıkta ve eğitimde geriyiz. Sağlıkta sıkıntımız büyük. İnşallah en kısa zamanda çözüm bulunur.

Şehitlerimiz var. Tolga Can Yılmaz, Sait Miyanyedi. Onun adı yaşatılsın. Gündem olarak bunlar var bizde.

Çaycuma'da Gelecek Partisi'nin tohumlarını attık. Kıvılcımı yaktık ve bu ateş her geçen gün daha da çok Çaycumalıya ulaştı. Sevgi büyüdükçe büyüdü. Bu ulu çınarın altında buluşmamıza vesile olan başta Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu hocamıza ve yola çıktığımız bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hamasetten uzak, muhabbet dolu, geleneklerine bağlı ve özgürlükçü bir siyaset anlayışıyla Gelecek Partisi’ni Çaycuma’da en iyi şekilde temsil etmenin ağır sorumluluğu bizlere nasip oldu. Siyasette samimiyeti herkese ispat etmeye devam edeceğiz. Tek derdi Çaycuma'nın geleceğinin inşası olan adanmışlar bu çatı altında bir araya gelecek ve bu ateş her gün biraz daha büyüyecek. İlçe Başkanlığım döneminde destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Gelecek Çaycuma'nın, Gelecek Türkiye'nin olacak! ROPÖRTAJ: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi