Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Kilimli İlçesine bağlı Çatalağzı Beldesinde bulunan ÇATES’in üretiminin durdurulmasını yaptığı açıklama ile değerlendirdi.

Güney açıklamasında, “ÇATES için 31 Aralık’ta kapatma anlamında bir yazı geldi. Tabi burada ÇATES anlamında iki üniteden bir ünitesinin bacasında filtre var. ÇATES’e 60 milyonluk bir ek gelir geldi. Yardım konusu gündemde” diyerek şunları söyledi:

“Şimdi Zonguldak’ta tabi burada  çalışan yaklaşık 500 çalışanımız var. Bu konu gündeme gelince bir kaos yaşandı Çatalağzı’nda. Sabahtan beri Çatalağzı Belediye Başkanımız Adnan Akgün ile bu konu üzerinde çalışıyor görüş alış verişinde bulunuyoruz.

Tabi bunun faaliyete geçmesi için iktidar milletvekillerinin konuya hemen temas etmesini istiyoruz. Biliyorsunuz bizim milletvekilimiz bu konu üzerinde çalışması var ve bu çalışmayı KİT Komisyonunda gündeme getirmişti. Bu konu üzerinde özellikle insanların mağduriyetleri var, sıkıntıları var, insanlarda haklılar bu konuda onun için bir an evvel bu konunun çözümlenmesi ve çalışan işçi arkadaşlarımızın rahatlatılması ve bilgi verilmesi lazım

Bizim tahminimiz herhalde önümüzdeki iki hafta içerisinde bu ikinci ünitesinin faaliyete geçirilmesi gibi bir çalışma olabilir. Şu anda filtre olmayan ünite kapatıldı. İkinci ünitenin de yapılacak girişimler ile bu işin olacağını tahmin ediyoruz. Yoksa 2020 yılı Zonguldak için iyi başlamamız olacak. İnsanların dışarıda kalması ve acı ocak olaylarını yaşadık. Oradaki insanların da mağduriyetleri var.

Bu TTK’nın üretim noktasında ÇATES’e vereceği kömür var, hepsi birbirleriyle bağlantılı. Zonguldak ekonomisine bu yaşananlar zarar verecek. Onun için sıkıntılar doğacak. Bu noktada bir an evvel herkesin bütün siyasilerin ortak  nokta belirleyerek taşın altına elini koyması lazım. Bize düşen görev ne ise biz hazırız” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi