Saadet  Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar beraberinde Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte GMİS Genel Başkanlığını ziyaret ettiler.

Ziyarette SP Heyetini GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyesi Tayfun Demir karşıladı.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ziyarette ÇATES için acilen çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek, “Zonguldak'ta sıcak gelişmeler üzerine bu ziyareti yapmaya karar verdik. biliyorsunuz ÇATES'in  kapatılması ve etkileri konusunda ciddi tedirginliklerimiz var. Sağlık hepimiz için çok önemli olmazsa olmazlarımızdandır. ÇATES’in  kapatılması Zonguldak’a vereceği zararı da oturup konuşmamız ve çözüm üzerinde anlaşmamız lazım. Bu konuda fikir alışverişinde bulunmaya geldik. İnşallah bu görüşmelerimiz hayırlı bir netice verir hayırlı bir işle neticelenir. Biz elimizden geldiğini yapmaya çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeye çalışıyoruz. Gün TES-İş ile beraber bir araya geldik. Bugünde Genel Maden İşçileri Sendikası ile bir araya geliyoruz” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil de, Saadet Partisi Teşkilatının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''ÇATES'in kapatılması konusunda da bizim yaptığımız açıklamalarda da beyan ettiğimiz gibi toplumsal bir olaydır. İnsan sağlığı da çok  önemlidir. Bizler  de kapatılması konusunda hem fikir olmadığımızı buradan belirtmek isteriz. ÇATES’in kapatılmasını GMİS’nin onaylıyormuş gibi bir yaklaşım var bu yanlıştır. Çatalağzı Termik Santrali TTK’dan günde 2500 ton ve özel sahalardan da 2500 ton olmak üzere toplam 5 bin kömür ihtiyacının sağlandığı bir kurumdur. Böyle bir işyerinin kapatılması demek Zonguldak halkının mağdur olması demektir” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi