Ak Parti Zonguldak İl ve Merkez ilçe Başkanlığı ortak basın toplantısı düzenleyerek şehrin önemli konularında açıklama yaptılar.

Parti binasında düzenlenen toplantıya; Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, ile kentte görev yapan yerel ve ajans muhabirleri katıldı.

Konuşmaya ilk başlayan Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, merkez ilçe başkanı olarak 2. seneidevriyenin içerisinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

ÇAĞLAYAN: “GÖREVE GELELİ İKİ SENE OLDU”

“Bu görevi bizlere layık gören il başkanımız ve genel merkezimize teşekkür ediyorum. 2 yıla çok şeyler sığdırdık. Göreve geldikten sonra 2 seçim geçirdik. Hamt olsun bir arada bu seçimlerden başarıyla çıktık. Biz Ankara’da yönetim kurulumuzu oluştururken söylediğimiz, “bu yönetimler belediyeleri alacak yönetimlerdir” dememizin üstünden 2 yıl geçti. Bu vesileyle partimizin kuruluşundan bu güne kadar emek vermiş, destek olmuş ve bu emaneti bize devretmiş tüm Gönültaşlarımıza, dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

ÇAĞLAYAN: “ELEŞTİRENLERİN BELEDİYEYE ŞAPKA ÇIKARTMASI LAZIM”

Bizler göreve geldikten sonra belediyeyi aldık. Belediyeyi alalıda yaklaşık 7 ay oldu. 7 ay içerisinde geçmişten kalan 10 yıllık açığı kapata bilmek için çok fazla efor sarf eden bir belediye ile karşı karşıyayız. Eksik kalan çalışmaları tamamlamaya çalışan, koltuğuna oturup kalmayan, sürekli arayış içerisinde olan ve Ankara’lar da kapıları aşındıran bir belediye ile karşı karşıyayız. Deniliyor ki; “Bizim zamanımızda neden o asfalt dökülmedi.” Buna şöyle bir örnek vermek istiyorum; 13 yıl önce yine Ak Partili bir belediye zamanında genişlemesi yapılmış olan Kapuz yoluna şuanda asfalt dökülüyor. Bu asfaltta yine Ak Partili bir belediye tarafından dökülüyor. Hiçbir çivi çakılmamış! Şuanda Kapuz yolu asfaltlanırken Ontemmuz Mahallemizde asfalt çalışması yapılıyor, Karaelmas Mahallemizde asfalt çalışması bitiriliyor. Şu anda Bağlık, Rat, Çınartepe Mahallelerimizin de asfalt yol çalışması yapılıyor. Bu işlerin nasıl yapılabildiğini de halkımız görüyor. Hasret kalınmış yatırımlar yapılıyor. Benim diğer partilere ve eleştirenlere önerim bu kadar kısa zamanda bu kadar çok iş yapan belediyeye şapka çıkartmaları lazım. Çünkü 10 yıllık zamanda yapılmayan çalışmalar bu kadar kısa zamanda yapan belediyemiz bu saygıyı hak etmiş durumdadır. Onların körelttikleri bütün kaynaklar şuanda tek tek filiz vermeye baladı. 

ÇAĞLAYAN: “MİLLİ DURUŞA İHTİYACIMIZ VAR”

Yarın (bugün) Zonguldak Belediye Meclisinde özel gündemli bir toplantı yapılacak. Barış Pınarı Harekatına destek vermek amacıyla bir toplantı düzenlenecek. Ben şahsım olarak bütün partilerin merkez ilçe başkanlarını bu toplantıya davet ettim. Hapsini o toplantıda görmek istiyoruz ayrıca tüm vatandaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı da o toplantıya davet ediyoruz. Gelsinler milli duruş sergileyerek orada vatan evlatlarımıza, Mehmetçiklerimize asker selamı vererek destek verelim. Bir arada olalım. Buna ihtiyacımız var. Bizlerin siyasi çekişmelerden daha çok birliğe, beraberliğe, bütünlüğe, milli bir duruşa ihtiyacımız var.”

ÇAĞLAYAN: “DERDİ OLMAYAN DÜĞÜNÜNÜ BAŞKA YERDE YAPAR!”

Çağlayan, Kız Meslek Lisesi ve Hastane otoparkıyla ilgili bir soruya şöyle cevap verdi; “Bizim 3 milletvekillerimizin bazı dertleri var! Zonguldak’a hizmet etmek gibi bir dertleri var! Bunlar bu dert üzerine çözüm arıyorlar. Zonguldak’la ilgili derdi olan bir şey arar. Derdi olmayan düğününü başka yerde yapar. Gider bir yerde konuşma yapar. Şov amaçlı bazı açıklamalar yapıyorlar. Zonguldak için çok önemli ve geleceğini planlayan mastır plan dediğimiz, bütün sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin katıldığı bir toplantı oldu. Toplantıda CHP’nin kaç tane milletvekili vardı? Neredeydiler?”

TOSUN: “VERİLEN EMEĞİN KARŞILIĞINI ALDIK”

Merkez ilçe başkanımızla çalışmaya başlayalı 2 yıl oldu diyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun:

“Başkanımızın Merkez ilçe Başkanı olarak atanmasının ne kadar isabetli olduğunu 2 yılda hep beraber gördük. Biz birlik ve beraberlik içerisinde 2 seçim geçirdik. Genel seçimlerde Zonguldak’ta 3 vekilimizi Ankara’ya gönderdik aynı zamanda da oyumuzu artırdık. Hepsinden önemlisi yerel seçimlerde kazandığımız başarıdır. Bunu hep birlikte tüm teşkilatlarımızla, ilçelerimizle, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bir emek verildi Allah’a şükür o emeğin karşılığı alındı ve kıymetli belediye başkanımız göreve geldi. Biz her zaman vatandaşlarımıza az sabırlı olun Zonguldak ne hale gelecek diyorduk bugün bunlar tek tek hayata geçiyor. Vatandaşlarımızda yapılan çalışmaları gördükçe bize olan desteği artıyor. Birçok mahallelerimizde asfalt ve parke yol çalışmaları devam ediyor ama çalışmalar sadece yollarla ilgili değil birçok konularda da belediye başkanımız çalışmalar yapmakta. Bizde başkanımızın yanındayız. Bize her zaman destek olan 3 vekilimize de teşekkür ediyoruz.

TOSUN: “KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK”

Geçtiğimiz hafta Zonguldak Belediye Başkanımızın şehir için hazırlattığı projelerin tanıtımı yapıldı. Bu projelerde hayata geçmeye başlayınca Zonguldak daha yaşanır bir kent haline gelecek. Hassas günlerden geçiyoruz. Aynı zamanda Suriye sınırımızda Barış Pınarı Harekatımız devam ediyor. Oradaki amacımız o bölgedeki terörist unsurları yok etmektir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama orada Türkiye’yi tehdit eden terör unsurlarını sona erdirmek istiyoruz. Bu harekata destek amaçlı Zonguldak Belediyesinde olağan üstü toplantı yapılacak. Ben buradan diğer siyasi partilerin il başkanlarını ve halkımızı davet ediyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür.

TOSUN: “KONGRE SÜRECİMİZ BAŞLADI”

Merkezi hükümetimizin Zonguldak’ta projeleri var. Bu projeler bir taraftan devam ediyor. Şuanda teşkilat çalışmalarımız var. 7 Ekim itibariyle kongre sürecine girdik. Genel Merkezimizin bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda kongre sürecimizi ilçe başkanlarımızla birlikte yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde belde kongrelerimizi yapacağız. Nisan-Mayıs ayları içerisinde ilçe kongrelerimiz yapılacak ve il kongrelerine hazır hale geleceğiz. Hassas ve önemli süreci iyi bir şekilde yönetmek istiyoruz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi