Saadet Partisi İl Başkanlığında yapılan toplantıya, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Eyüp Yıldırım, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, İl Müfettişi Şahin Kalça, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve partililer katıldı.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol il divanında yaptığı konuşmada, “14 Ekim’de Bartın’da maden ocağında yaşanan patlamada 41 işçi hayatını kaybetti. İhmal ve denetim konusundaki tartışmalar sürerken vefat eden kardeşlerimize tekraren Allah’tan rahmet diliyoruz . Neredeyse her iki yılda bir gerçekleşen maden kazalarında ortalama 10’unun üzerinde işçimizi kaybediyoruz” diyerek şunları söyledi:

1941 yılından bu yana 3 binden fazla insan maden kazalarında ölmüştür. 100 binden fazla insan ise yaralanmıştır. 2008- 2020 yılları arasında Almanya, Türkiye'nin 2,4 katı kömür çıkarmasına rağmen, madenlerde ölüm sayısı Türkiye’de 678, Almanya'da 10. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre maden sektöründe ölümlü iş kazalarında birinci sıradayız. Seçimlere hızla yaklaşıyoruz. Artık seçim sath-ı mailine girildi.

Biz Saadet Partisi olarak ve ülkemizin problemlerini hep birlikte çözüme kavuşturmak için bir araya gelen 6 siyasi parti olarak, hem seçimlere hem de iktidara hazırlık çalışmalarımızı 7/24 dikkatle sürdürüyoruz. Hayat pahalılığının oluşturduğu sıkıntıları gideremeyen ve memnuniyetsizliği onaramayan iktidar ise, kaybetme korkusuyla tüm kartlarını masaya sürüyor.

Türkiye'de gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 92 artış gösterirken küresel gıda fiyatlarındaki yıllık artış oranı ise yüzde 4 oldu. Ağustos ayı itibarıyla Avrupa Birliği (AB) yıllık gıda enflasyonu ortalaması yüzde 14 olurken OECD ortalaması ise yüzde 15 olarak gerçekleşti. Öte yandan OECD ülkelerinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke açık ara Türkiye oldu.

20 yıldır iktidarda olan bir partinin bugün ülkenin geldiği noktayı allayıp pullayıp topluma sunması, yaşanan krizler sebebiyle işine fazlaca yarayacağa benziyor. Özellikle hesap vermek durumunda olan iktidarın ülkede yaşanan sıkıntıların sorumluluğunu muhalefete yükleme çaba ve taktikleri ister istemez başlatılmış olan seçim kampanyasında partilerin, ülkenin sorunlarının çözümü için ne gibi teklifleri olduğu maalesef tartışılamıyor.

Dış politikadaki itibarınız sembolik fotoğraflarla, boyla posla değil ekonomik ve sosyal rakamlarınızla belirlenir. Ekonominiz ortada; Bugün 1 ABD doları 18 Türk lirasına bedel, 20'ye doğru hızla gidiyor.

Bugün demokrasiniz ortada, adaletiniz ortada. Rotasını kaybetmiş bir gemi gibi, bir o yana bir bu yana dümen kırıyorsunuz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi