DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş yaptığı açıklamada, “Engelli Sivil Toplum Kuruluşlarının geleneksel olarak “Farkındalık Haftası” niteliğinde gerçekleştirilen 10-16 Mayıs tarihleri arası 2022 Engelliler Haftası’nın içerisindeyiz” dedi.

Keleş açıklamasında, “Bu vesile ile engelli bireylerin yaşadıkları problemlere dikkat çekilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Yıllardır engellilerin gündemini meşgul eden konular ne yazık ki azalma yerine artarak devam etmektedir. Parti olarak üzerinde durduğumuz ve her imkan ve vesileyle dile getirdiğimiz 2022 sayılı yasanın uygulanmasındaki dengesiz, tutarsız ve de anlamsız uygulamalar maalesef devam etmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Bunlar evde bakım hizmeti verenlerin sosyal güvenceye kavuşturulma meselesi, bakım parası verilmesindeki aranan kriterlerin günün şartlarına göre değiştirilmemesi gibi meselelerdir. Engellilerin istihdamındaki beklentiler; %3 oranındaki kotanın artırılmaması, boş olan kontenjanların doldurulmaması, engelli öğretmen adaylarının atanmaması, ulaşım ve erişim ile ilgili problemlerin çözümlenmemesi, ortez ve protez kullanan engellilerin mağduriyetlerinin giderilmemesi, sık sık değiştirilen rapor yönetmeliklerinden kaynaklanan problemlerin bir çözüme kavuşturulamaması, görme engellilerin imzaları için iki şahit istenmesi ve Noterler Birliği ile bu problemin çözülememesi, engelli sivil toplum kuruluşlarının, bu camiaların üzerinde durduğu ve çözüm beklediği birçok konudan sadece birkaçıdır.

Engelliler “yeter artık laf değil icraat bekliyoruz” diyor. İnsanca yaşama, üretime katılma, sosyal devletin bireyleri olma hüviyetini kazanmak istiyor. Gerek merkezi ve gerek de yerel yönetimlerde söz ve karar sahibi olmak istiyor. Yani sadece seçen değil, seçilen de olmak istiyor. DEVA Partisi olarak bizlerde bu konuyu önemsiyor, partimizin her lademisinde engelli kontenjanını uyguluyoruz. Tüzüğünde engelli kontenjanı olan tek siyasi parti olmanın gururunu yaşamak ile birlikte tüm siyasi partilerde de aynı değeri görmesini, kontenjanların açılmasını temenni ediyoruz.

Nüfusumuzun yüzde 12,29’u engelli. Takriben 10 milyon engelli vatandaşımız var. Bundan etkilenen dolaylı ve doğrudan yaklaşık 40 milyon vatandaşımız var demektir. Bu durumu göz önüne alarak politikalar geliştirilmelidir. DEVA Partisi olarak bu şartları göz önüne alarak vatandaşlarımızın yaşamış olduğu sıkıntıları çözmek için var gücümüzle politikalar üretiyor, gece gündüz çalışıyoruz. Engelliler Haftası'nın farkındalığa vesile olmasını diliyor, bu özel haftayı kutluyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi