Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, hükümetin şuan ki kötü gidişatı durduramadığını belirterek ekonomik gidişatla ilgili çok büyük problemler olduğunu söyledi.

6’lı ittifakın Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Erol, “Milletimiz bu ittifakın Türkiye’nin çözümü olduğunu ve dertlerine derman olduğunu görecek ve seçim zamanı gönül rahatlığıyla oylarını 6’lı ittifaktan yana kullanacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişmeli diyen Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, açıklamasına şöyle devam etti:

HÜKÜMET KÖTÜ GİDİŞATI DURDURAMIYOR

“Kıymetli Zonguldaklı hemşerilerimizin rahmeti bol, bereketi bol Ramazan ayını tebrik ediyorum. Bilindiği gibi Ramazan ayında insanların sahurunu, iftarını sağlıklı bir şekilde yaparak gıdasını alması gerekiyor. Lakin bu son kertede enflasyon rakamları yüzde 61,14 olarak açıklandı geçtiğimiz ay yüzde 54, 45’ti. Enflasyon oranının yüzde 61 olduğu bir ülkede fakirlik sınırının 16 bin 300 lira açlık sınırının 4 bin 900 liraya vardığı bir ülkede insanlarımızın sağlıklı beslenmesi, orucunu rahat bir şekilde tutması mümkün değil. Hükümet şuan ki kötü gidişatı durduramıyor. Ekonomik gidişatla ilgili çok büyük problemler var. Önlem alıyorlar ama aldıkları önlemler vatandaşın mutfağına, esnafın kasasına yansımıyor. Biz sürekli bir şekilde kendilerine ifade ettik ve dedik ki; Sizin üretim ekonomisini endekslemeniz lazım, üretim ekonomisini merkeze almanız lazım. Şimdi ne oldu? Ülkede üretilen değer, gayrisafi milli hasılamız hiçbir şekilde ülkemizin 85 milyon nüfusuna yetmiyor. Hükümet bu saatten sonra seçime kadar ne yaparsa yapsın almış olduğu önlemlerle bu kötü gidişatı durdurması mümkün değil.

ALTILI İTTİFAK TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Biz Saadet Partisi olarak görüş ve düşüncelerimizi sürekli ifade ediyoruz. Şuanda 6’lı bir ittifak var. Bu 6’lı ittifak Türkiye demokrasisini, Türkiye’de istişare kültürünü ve Türkiye’nin önünü açacağına canı gönülden inanıyoruz. Bu 6’lı ittifak Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Bu birliktelik seçime kadar bozulmayacak ve seçime hep beraber güçlü bir şekilde gireceğiz. Vatandaşımızın istediği, vatandaşımızın arzu ettiği hayat standardına, hayat kalitesine milletimizi inşallah buluşturacağız. Daha önce güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili bir açılama yapıldı ve bununla ilgili imzalar atıldı. Bundan sonraki süreçte seçim kanunu, ekonomi, sağlık ve eğitimle ilgili bu 6’lı ittifakın görüş ve düşünceleri kamuoyuyla paylaşılacak. Milletimiz bu ittifakın Türkiye’nin çözümü olduğunu ve dertlerine derman olduğunu görecek ve seçim zamanı gönül rahatlığıyla oylarını 6’lı ittifaktan yana kullanacaklar. Şuanda baktığımızda Türkiye’de bakanları memur olduğunu, bakanlık yaparken bir kişinin ağzına bakarak kararlar aldığını ve uygulamalar yaptığını görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’nin hiçbir şekilde iyiliğine olmadığını 7’den 70’e herkes görmüş oldu. O nedenle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin değiştirilmesi gerekiyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi