DEVA Partisi Zonguldak Merkez İlçe 1. Olağan Kongresinde Başkan Orhan Bozkurt güven tazeledi.

DEVA Partisi Zonguldak Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi parti binasında gerçekleştirildi. Tek adayla gidilen kongrede Başkan Orhan Bozkurt güven tazeledi.

Kongreye; DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Kurucu üyeler Ahmet Ergin ve Merve Mollamehmetoğlu Keleş, Zonguldak il Başkanı Fatih Keleş, Karabük il Başkanı Yusuf Aydın,  Saadet Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Recep Horozoğlu, Yeniden Refah Partisi il Başkanı Necdet Sarı, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, DEVA Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Orhan Bozkurt ve partililer katıldı.

Parti binasında gerçekleştirilen DEVA Partisi 1’nci olağan kongresi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Kongrenin divan Başkanlığını Ahmet Ergin yaptı.

Kongrede ilk konuşmayı yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, şunları söyledi:

DALGIN: 75 VİLAYETTE İL BAŞKANLARIMIZ ATANDI

“Partimiz biliyorsunuz 9 Mart’ta resmen kuruldu, 11 Mart’ta da halkımıza ilan edildi. Bu geniş kapsamlı ana akım yaklaşım parti kuruluşundan sonra da devam etti. Teşkilatlandırma çalışmalarımız esnasında 100 binin üzerinde arkadaşımız internet üzerinden partimize başvurdular, akabinde mülakatlar neticesinde partimizin bugünkü teşkilatı oluştu. Bugün itibari ile 75 vilayette il başkanlarımız atandı. Bunların çoğunda kongrelerimiz oluşuyor. Pek çok ilçemizde ilçe teşkilatlarımız oluştu ve onlar da kongrelerini yapıyorlar. Velhasıl Türkiye’nin ihtiyacı olan ana akım, yani herkesi kapsayan kavga etmeyen, onun yerine çözüm öneren ve günlük ufak tartışmalara kapılmayan Türkiye’nin gerçek meselelerine odaklanmış bir siyasi hareketi teşekkül ettik. Bu hızla büyüyor. Her yerde aldığımız tepkiler fevkalade olumlu. Her yerde başka arkadaşlarımız da sahadalar. Genel Başkanımız da bu hafta Çorum il kongresi ile sahaya iniyor. Partimiz artık net bir şekilde sahada gördüğümüz büyük teveccühü vatandaşlarımızla birebir konuşarak ilerletiyor. Çok kıymetli, il ve ilçe başkanlarımız var. Onların da katkısı ve desteği ile inşallah bu hareket milletimize deva olması yolunda hızla ilerleyecek.”

KELEŞ: DEVA PARTİSİ KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ

DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş: “Bu kongrede bizleri buluşturan, emek harcayan ilçe başkanımız, Değerli kardeşim Orhan Bozkurt’a ve kıymetli yönetimine teşekkür ediyorum. Evet, Türkiye değişecek, 9 Mart 2020 tarihinde yani bundan yaklaşık 7 ay evvel kurulan partimiz, şimdiden toplumun her kesimine, ülkemizin her iline umut olmuştur. DEVA Partisi bu ülkede adaletin yerleşmesi ve kalıcı hale gelmesini isteyenlerin partisidir.  Adalet arayışımıza, demokrasi sevdamıza destek veren, seslendiren Başta Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ve kurucu kadrolarımıza buradan bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Hepimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı demokrat ve kalkınmış bir ülke idealiyle yola çıktık. Temel insan haklarını kayıtsız şartsız korumak için, toplumun huzur ve refahını arttırmak için çalışacağız. Biz hukukun üstünlüğüne, özgürlüklere, çoğulculuğa, eşitliğe inananların partisiyiz. Biz demokrasiye inancı tam olanların partisiyiz. Umudumuz odur ki Zonguldak’ta ve ülkemizde çok daha güzel günler yaşayacak. Daha adil, daha özgür, daha fazla kalkınmış bir ülke için çalışacağız. Parti programımız çerçevesinde kadınlarımızın, gençlerimizin, ezilenlerin, yoksulların, çocukların hakkını korumak için var gücümüzle çalışacağız. DEVA Partisi köprüden önce son çıkıştır” dedi.

BOZKURT: DEVA PARTİSİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

DEVA Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Orhan Bozkurt ise şunları söyledi: “9 Mart 2020 tarihinde kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan yargının TARAFSIZLIĞI ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu başta basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek amacıyla Genel Başkanımız Ali Babacan önderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin Zonguldak Kurucu Merkez İlçe Başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğumu bilmenizi isterim. Demokrasi ve Atılım Partisi olarak, Türkiye’nin siyasal sorunlarının temelinde anayasal düzen tercihlerine ilişkin hata ve eksikliklerin yattığına inanmaktayız. Yeterli demokratik denge ve denetim mekanizmalarına sahip olmayan, katılımcılığa ve çoğulculuğa yeteri ölçüde alan tanımayan, katı merkeziyetçi ve dışlayıcı anayasal düzenlerin olağan sonuçlarını yaşıyoruz. Günümüzde yaşanan Ekonomik sıkıntıları ele aldığımızda Devletin iktisadi alandaki rolünü, cazip bir iş ve yatırım ortamı oluşturmak, etkin bir düzenleme ve denetleme görevi yapmak, yüksek katma değerli bir ekonomi için kolaylaştırıcı ve yönlendirici olmak ve her bir vatandaşımızın insan onuruna yaraşan bir yaşam düzeyine ulaşmasını sağlamak olarak görüyoruz. Her biri kendi alanında uzmanlaşmış,  proje bazlı düşünen, bu şehri yıllarca sahipsiz bırakanların karşısında dik bir duruş SERGİLEYEREK biz varız, hastalığı biliyoruz, derdinizi görüyoruz ve deva olmak istiyoruz diyen bu ekip, canı gönülden inanıyorum ki, büyüklerimizin tecrübesi ve vatandaşlarımızın desteği ile mahalle mahalle sokak sokak, belde belde, köy köy gezerek her hanenin kapısını çalacak, tebessüm ile gönülleri kazanacak ve inandığımız bu değerleri tüm Zonguldak halkı ile ortak değer haline getirecektir. Şu an karşımda olan sizlerin gözlerinde gördüğüm bu ışık VE KARARLILIK yüzlerinde oluşan bu tebessüm bu inancımızın ilk yapı taşıdır.”

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde Başkan seçilen Orhan Bozkurt’un yönetimi şu isimlerden oluştu: Deniz Kaya, Umut Metin, Mehmet Çamurcuk, Tarık Çağlı, Serdar Aköz, Yalçın Arı, Gülşah Teke, Bedriye Bayraktar, Elif Altınkaya, Gizem Güneş, Necdet Okumuş. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi