Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Zonguldak’a geldi. Salıcı, ilk olarak Alaborina Restaurant’ta düzenlenen üye katılım törenine katıldı. Törene; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Murat Pulat, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını İl Başkanı Pulat yaptı.

Pulat; “Bugün çok anlamlı bir günde partimize katılıyorsunuz. CHP’ye hoş geldiniz. Partimize güç katacaksınız” ifadelerini kullandı.

“SARAYDAN BAKINCA TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK YOK… ENFLASYON YOK… YOLSUZLUK YOK…”

Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı da; “Bugün 30 Ağustos. Yunan ordusunu yendiğimiz bir Zafer ama o ordunun arkasında yedi düvelin olduğu, müthiş bir mücadele verdiğimiz bir gün. 100’üncü yılı tüm Türkiye’de müthiş bir coşkuyla kutladık. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını sizlere iletiyorum. Zonguldak’tayız. Sayın Ecevit’in de dediği gibi biz bu düzeni düzelteceğiz. Asgari ücret 5500 lira. Türk iş bir açıklama yaptı. Açlık sınırını açıkladı. Asgari ücret temmuzda zam görmedi mi? Yüzde 50 tarihi zam makul görmedi. Beceremediklerini farkına vardılar, yüzde 35 zam daha yaptılar. Açlık sınırı 6890 lira, asgari ücret ise 5500 lira. Bir de işi olmayanlar var. Onlar hepten mağdur. Böyle bir ortamda AK Parti işsizlik falan yok diyorlar. Saraydan bakınca demek ki Türkiye’de işsizlik yok, enflasyon yok, yolsuzluk yok. Türkiye herkesin mutlu mesut yaşadığı bir ülke. Türkiye’yi böyle bir ülke haline getirdiler” ifadelerine yer verdi.

BİZ BU DÜZENDEN MEMNUN DEĞİLİZ”

CHP Genel Başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Bu ülkede kaçak göçmenler var. O kaçak göçmenlerde bu düzenden çok memnunlar. Biz memnun değiliz. Biz bu düzenden memnun değiliz. İnsanca bir düzen kurmak için yola çıktık. İster erken seçim, ister zamanında seçim olsun. Biz o seçimde bu iktidarı geldikleri yere göndereceğiz.

“KİRLETTİKLERİ TESTİDEN SU İÇMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Kendi kirlettikleri testinden su içmeye çalışıyorlar. Keşke bizim ülkemiz açlıkla, susuzlukla sınanmasaydı. Bu durumu ortadan kaldıracağız. Zonguldak’ta da, Türkiye’nin her yerinde de. Çabalarında başarılı olamayacaklar” dedi.

Konuşmaların ardından üye katılım töreninde partiye üye olan 500 kişiye rozet takıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi