İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Fevkani Köprüsü konusunun Zonguldak Belediyesi ile köprü altı esnafları arasında sağlanacak diyalogla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Belediye kamu idaresi olarak alacağını tahsil etmesi gerekmektedir diyen Ermen, “Buna zaten hiç kimsenin itiraz etmesi söz konusu olamaz. Ama bunu yaparken de bir taraftan oradaki esnafın mağdur edilmemesi, hem belediyenin yararı gözetilmesi bir taraftan da kamu yararı gözetilerek oradaki esnaf arkadaşlarımızın mağdur edilmeden sorunlarının çözülmesi gerekiyor” dedi.

“Ben yaptım, ben şöyle yapacağım” demekle konular çözülmez diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

BEN YAPTIM BEN ŞÖYLE YAPACAĞIM DEMEKLE KONULAR ÇÖZÜLMEZ

“Bir süre önce İyi Parti heyeti olarak Fevkani Köprü altı esnafı arkadaşlarımızı ziyaret edip onların dertlerini dinlemiştik. Pandemi sürecinde tüm esnaf arkadaşlarımızın olduğu gibi onlarında sorunları vardı. Üstelik bu yer konusundaki sorunda üzerine binince onlar çok daha fazla etkilenmişlerdi. Esnaf arkadaşlarımız Belediye Başkanımızdan randevu talep ettiklerini ancak şuana kadar kendilerine randevu verilmediğini ifade ettiler. Halbuki ortada bir sorun varsa bu sorunun çözüm şekli diyalogdur. Diyalog olmadan tek taraflı olarak “ben yaptım, ben şöyle yapacağım” demekle konular çözülmez daha çok kangren haline gelir. Onun için bizim arzumuz en kısa sürede Belediye Başkanının Fevkani Köprü altı esnafının randevu talebine olumlu yanıt verip onları dinlemesi beraberce çözüm getirmesidir.

ESNAF TALEP EDİLEN BİR MİLYON GİBİ PARAYI ÖDEMEYE GÜCÜNÜN YETMEYECEĞİNİ BELİRTİYOR

Gazetelerden okuduğum Belediye Başkanımızın söylemini köprünün yıkılacağını ve yıkılma öncesi de burayla ilgili bir tasarruf olarak görüyorum. Ama Fevkani Köprü altı esnafı seçim öncesi kendilerine bu şekilde konuşulmadığını ifade ediyorlar. Şuanda kendileri için katlı otopark karşısında yapılan yerle ilgili olarak ta kendilerinin oraya götürülmek istendiğini ama burada fahiş bir fiyat çıkartıldığını, kendilerinden yaklaşık 1 milyon para talep edildiğini ve bunu hiçbir esnafın karşılama gücünün olmadığını belirtiyorlar. Ayrıca Ak Parti Zonguldak Milletvekili ile Zonguldak Belediye Başkanının söyleminin bir birinden tamamen zıt olduğunu ifade ettiler. Onun için bu konunun açıklıkla esnaf arkadaşlarımızı ikna edecek şekilde çözüme kavuşturulması gerekiyor.

BELEDİYE VE ESNAF MAĞDUR OLMADAN BU KONU ÇÖZÜLMELİ

Tabi ki belediye kamu idaresi olarak alacağını tahsil etmesi gerekmektedir. Buna zaten hiç kimsenin itiraz etmesi söz konusu olamaz. Ama bunu yaparken de bir taraftan oradaki esnafın mağdur edilmemesi, hem belediyenin yararı gözetilmesi bir taraftan da kamu yararı gözetilerek oradaki esnaf arkadaşlarımızın mağdur edilmeden sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Belediye “hep ben yaptım, ben bilirim” düşüncesini ileri sürdüğü müddetçe bu işler olmaz. Görüldüğü gibi lavuar alanı projesi ihalesinin kuruldan izni alınmadan iptal edildiği gibi veya Kozlu’da ki Hayvan Barınağıyla ilgili Orman Bakanlığından gerekli müsaade alınmaması nedeniyle iptal edildiği gibi gerçeklerle karşı karşıya kalınıyor. Bunlarda ihalesi yapıldığı için müteahhitler tarafından belediyeye dava açılıp tazminat olarak istenebilecek konular haline dönüşüyor. Bir yerde kamu zararına doğru giden konular oluyor.

EN GÜZEL ÇÖZÜM YOLU DİYALOGDUR

Olumlu ve yapıcı eleştirilere belediyemizin açık olması lazım! Kendilerine herhangi bir olumsuz gelebilecek bir konu olsa bile onun niye söylendiğini yani bir eleştirinin yapıcımı yoksa yıkıcımı olduğunu tayin edip ona göre bir süzgeçten geçirilmesi gerekiyor. Yapıcı eleştirilerden yararlanmak lazım ben onu eksik görüyorum ve köprü altı esnafı arkadaşlarımızın da bu konuda mağduriyetlerinin giderilmesini, onların gücü nispetinde ve uygun görülebilecek bir yere çıkartılmak suretiyle hem işyerlerinin devamlılığının sağlanmasını bir taraftan da yatırımların gerçekleştirilmesi noktasında şehrin önünün açılması uygun olacaktır. Ama bunu yaparken hiç kimsenin zararı olmadan iki tarafında kazançlı bir şekilde hallolması gerekiyor. Bununda en güzel çözüm yolu diyalogdur. Belediye Başkanı arkadaşımızın en kısa sürede esnaf arkadaşlarımızın randevu taleplerini kabul edip kendileriyle görüşmesini ve o görüşmede de açıklıkla ne yapılmak isteniyor, ne gibi yöntemlerle bunlar nereye götürülmek isteniyor, ne olacak konularının açıklığa kavuşturulması suretiyle onlarında kafasındaki soru işaretlerinin kaldırılmasını istiyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi