Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti editör masası konuğu oldu.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti editör masası konuğu olan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak gündemi, il genelinde yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Basın camiasında son günlerde yapılan karşılıklı atışmaya değinen Uçar, “Bu şehirde basın camiası ile ilgili sorunlar iyice kabarmış! Ayyuka çıkmış. Buna bir el atılması lazım. Kimin el atması lazım? Valiliğin, savcılığın, ilgili kurumların el atması lazım!” dedi.

ZGC Editör Masası toplantısının açılış konuşmasını yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, “Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzun ardından düzenlediğimiz editör masası etkinliğimize katılan değerli milletvekilimiz Hamdi Uçar’a bizlerle bir araya geldiği için teşekkür ediyoruz. Zonguldak adına TBMM’sinde yapacağı çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Genel Kurulunuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum diyerek sözlerine başlayan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, konuşmasına şöyle devam etti:

ZGC’NİN YAPTIĞI ÇALIŞMALARI BİLİYORUZ

“Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinin yaptığı çalışmaları biliyoruz. Sıkıntı ve zorluklarınızı beraber paylaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de Derya Başkanımın başkanlığında tüm ekibinizin daha kaliteli, daha şeffaf, basın yayın ilkelerine sağdık kalarak çalışmalarınızı sürdüreceğinize inanıyorum. İlimizde siyasi ayağın, basın camiasının, iş camiasının birlikte huzurlu bir şekilde şehrimize hizmet etmesini temenni ederiz.

İLİMİZDE PANDEMİYE RAĞMEN ÇALIŞMALAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

İlimizde 3 yıllık dönem içerisinde merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin pandemi dönemine rağmen faaliyetleri hızlı ve kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Ödeneklerimizde her hangi bir sıkıntı olmadan yeni projeleri üzerine ekleyerek devam ediyoruz. Zaman zaman ufak tefek sıkıntılar, gecikmeler olabilir ama diğer illere bakıldığında pandemi döneminde bir takım yatırımların durağan döneme girdiğini görürüz ama şehrimizde çok şükür 3 yıllık dönem içerisinde de altyapı, üstyapı ve yerel yönetimlerin yapmış olduğu projeler hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 2022 yılı da bu başlayan projelerin bitmiş ve halkımızın hizmetine sunulmuş projeler olarak göreceğiz. Eksik ve hatalarımız vardır ama bunları bu tip ortamlarda istişare ederek değerlendirebilirsek daha sağlıklı ve verimli olur. Yoksa bir birimizi karalamak, lekelemek, bir birimizi yıpratma adına politika üretmeye kalktığımızda ne karşı tarafa faydası olur ne de kendimize faydası olur. O nedenle her zaman sükûnet içerisinde suhuletle süreçlerini yöneten kişiler başarılı olmuştur.

BU ŞEHİRDE OLUMLU HİÇ BİR İŞ YAPILMADI MI?

Zonguldak’ta merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin yaptığı her işi muhalefet sürekli eleştirdi. Bu şehirde olumlu hiçbir iş yapılmadı mı? Kilimli sahil yolu projesinde üstten viyadük varı o proje revize edildi şimdi bir buçuk metre yüksekliğinde sahil yolu düzenlemesi var şimdi “burası ikiye bölünüyor, ayrıştırılıyor” gibi ilgisiz, alakasız, yalan yanlış, bilmeden, bilinçsizce araştırmadan açıklama yapmışlar. Daha önceki projede viyadük vardı ama şuanda orada güzel bir kavşak düzenlemesi ile sahilden geldiğinizde Kilimliye çok rahat bir şekilde gidiyorsunuz. Onların abarttığı gibi Kilimliyi baypas eden bir proje değil.

TYP KADROSUNUN ARTIRILMASI HUSUSUNDA RİCADA BULUNDUM

Toplum Yararına Çalışma Programı içerisinde İŞKUR tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na Türkiye genelinde 15 bin civarında kadro verilmiş. Bu kadro Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde illere dağıtılmış. Mevcut okulların ihtiyaçlarına binaen düzenleme yapılmış. Zonguldak içinde bu sayının 130 olduğunu söylediler. Bu konuyu öğrenince ben bakan yarımcımız, daire başkanımız ve genel müdürlerimizle konuştum. Bu sayının artırılması ve ilimizin biraz daha desteklenmesi hususunda ricada bulundum.

FİLYOS LİMANINI KARA VE DEMİR YOLU İLE HAVAALANINA BAĞLAYACAĞIZ

Şuanda Filyos Limanında bine yakın kişi çalışıyor. Biz Filyosta 15-20 bin kişi çalışacak dedik ama bir anda 15-20 bin kişiyi oraya alamazsınız. Filyos’un üst yapısının işletilmesiyle ilgili sürece giriliyor. Orada yeni fabrikalar yapılacak. Türkiye Petrollerinin orada gaz dolum tesisleri gibi çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Havaalanımızın çok daha dinamik olması, iç hatların devam etmesi, dış hatlarda her hafta 3-4 uçağın gelip gitmesi gibi bölgenin hem ulaşım ağı açısından hem de deniz ve demir yolu açısından çok dinamik hale geldiğini görüyoruz. Havaalanından Filyosa kadar olan yolun kısmen demir ve karayolu ağının yer teslimi yapıldı firma çalışmasına başladı. Kısa süre içerisinde o yolda bitecek. Bu şekilde limanı karayolu ve demir yolu ile havaalanına bağlamış olacağız.

BELEDİYE BAŞKANLARI OTOPARKI OLMAYAN BİNALARA RUHSAT VERDİLER

Ben Belediye Başkanları arkadaşlarımıza sadece Zonguldak için değil genel anlamda söylüyorum ne yazık ki Belediye Başkanları otoparkı olmayan binalara ruhsat verdiler ve bu son derece yanlış bir şey. Bir Belediye Başkanı eğer otoparksız bir binaya ruhsat veriyorsa o şehre ihanet ediyor demektir. Kesinlikle bundan sonra yapmış olduğunuz projelerde her ne kadar yasa ertelense bile bana göre ertelenmesine gerek kalmaksızın belediye başkanları ruhsat verirken binada kaç tane daire varsa o kadar otopark olması gerektiğine dikkat etmeli. Kişinin 1 milyonluk dairesi var 500 milyonluk arabasını caddeye park ediyor. Böyle bir şey olamaz artık günümüz dünyasında bu projeler ilkel projeler olur. Şehrimiz zaten çanak gibi ve otopark anlamında çok ciddi sıkıntıları var. Belediye Başkanımızla sürekli istişare diyoruz yeni yapılacak projelerin altında mutlaka otopark yapılması lazım. Mesela Merkez Çarşısı boşaltılıyor önümüzdeki günlerde yıkılacak. Oranın altına mutlaka maksimum düzeyde otopark koyulmalı.

VATANDAŞ ARACINI NEREYE ÇEKECEK?

Ben Valimize ve Emniyet Müdürlüğümüze şunu söylüyorum; Kişi çarşıya indi aracını park ediyor ceza yazıyorsunuz. Vatandaş ne yapacak arabasını bir yere çekecek. Sen yer göstermezsen, vatandaşa alternatif sunmazsan vatandaş yasal olmayan yerlere aracını çekecek. Ondan sonra ceza yazınca vatandaş size sitem edecek. Sen bu hizmeti sunuyor musun? Sunmazsan vatandaş aracını gelişi güzel çeker. O nedenle yerel yöneticilerinde merkezi hükümetinde bu sorunun çözümü konusunda alternatifler üretmesi lazım. Ben Belediye Başkanımıza, “Gümrük binasının oranın altına doğru girelim Ticaret Sanayi Odası altına kadar gitsin kapalı otopark yapın” dedim. Bir işletmeci yap işlet modeli ile 250-300 araçlık bir kapalı otopark yapabilir. Hiç çevre kirliliği de yaratmaz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi