Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İsmet İnönü anıtı önündeki kaykay pistinin kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada ‘yanlıştan dönüldü’ dedi.

Demirtaş, “İsmet İnönü gibi böyle büyük bir şahsiyetin Zonguldak’ta heykelinin önüne kaykay pisti yapmak her şeyden önce cumhuriyete saygısızlıktır. Cumhuriyetin kurucu değerlerine saygısızlıktır. Cumhuriyetin kurucu kadrolarına saygısızlıktır. İsmet İnönü nezdinde cumhuriyetin tüm kurucu kadrolarına saygısızlıktır” diye konuştu.

Gecikmişte olsa buradan kaykay pistinin buradan kaldırılmış olması bizleri mutlu etti diyen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

CUMHURİYETİN KURUCU TÜM KADROLARINA SAYGISIZLIKTIR

“İsmet İnönü Türkiye Cumhuriyetinin 2 numaralı kurucusu ve büyük bir devlet adamı. “Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça kurtuluş yoktur” diyen büyük bir devlet adamı. Bütün dünya savaşın içindeyken Türkiye Cumhuriyetini 2. Dünya Savaşının içerisine sokmamayı başaran büyük bir devlet adamı ve komutan. İsmet İnönü gibi böyle büyük bir şahsiyetin Zonguldak’ta heykelinin önüne kaykay pisti yapmak her şeyden önce cumhuriyete saygısızlıktır. Cumhuriyetin kurucu değerlerine saygısızlıktır. Cumhuriyetin kurucu kadrolarına saygısızlıktır. İsmet İnönü nezdinde cumhuriyetin tüm kurucu kadrolarına saygısızlıktır.

ZAMANLAMA ÇOK MANİDAR

Buraya kaykay pisti yapıldığı günden itibaren Zonguldak halkının büyük çoğunluğu tepki gösterdi. Bu durumu Zonguldak Belediye Başkanına ifade ettik. Kendisi de bize burasının kendi yetki alanında olmadığını TOKİ’nin yetki alanında olduğunu söyledi. Bizde il, ilçe teşkilatlarımız ve 24 milletvekilimizle buraya geldik. Halkın taleplerini dile getirerek bunu kaldırın dedik. Ancak sayın belediye başkanı bunu yapmadı. Direndi ama bakın ne oldu bugün yıkılıyor. Zamanlaması da çok manidar Büyük Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 90’ıncı yıldönümünü kutlar iken ondan bir gün önce TOKİ buradaki kaykay pistini kaldırıyor. Gecikmişte olsa buradan kaykay pistinin buradan kaldırılmış olması bizleri mutlu etti. Dün yaptığınız işle bunun hatalı olduğunu kabul ediyorsunuz niye aylarca Zonguldak’ın gündemini meşgul ettiniz.

TOPU NİYE TOKİ’NİN ÜZERİNE ATIYORSUN?

Önceki gün sayın belediye başkanı açıklama yapıyor ve “ben halkın taleplerini yerine getirdim” diyor. Sen 5 ay önce halkın taleplerine kulağını tıkamış mıydın? Hani TOKİ yetkiliydi. Halk 5 ay öncede aynı şeyi söylüyordu. Burası belediye sınırları içerisinde olan bir yer. TOKİ’yi yönetenler senin partinin kadroları. Niye topu TOKİ’nin üzerine atıyorsun. Şimdi ne oldu? Yanlıştan dönüldü. Bizde bundan memnuniyet duyuyoruz. Yanlıştan dönülmesi büyük bir memnuniyet verici durumdur. Ama burada belediye başkanımıza bir görev daha düşüyor o da buranın çevre düzenlemesinin büyük devlet adamı İsmet İnönü’ye yakışır şekilde düzenlenmesidir. Zonguldak başta Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü olmak üzere Cumhuriyete, Cumhuriyetin kurucu kadrolarına sahip çıkmaktadır. Bu sahipliğe yakışır şekilde hareket edilmelidir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi