Büyük Birlik Partisi Zonguldak il Başkanı Serdal Acar “Zonguldak il genelinde yaşanan hava muhalefeti nedeniyle oluşan elektrik kesintileri bir kaç sene öncede yaşadık. Bu yaşanan olaylara ne yabancıyız nede son olacağını düşünüyoruz” dedi.

Acar açıklamasında, “Devletimiz 1 hafta önceden defalarca resmi kurumları uyarmasına rağmen bu uyarıları dikkate almayan tek kurum maalesef Enerji-Sa olduğunu görmekteyiz.Eksik personel tedbirsizlikler gerekli yatırımların yapılmaması gelinen noktada Zonguldak merkezimizde ilçelerimizde Beldelerimizde mahallelerimizde ve köylerimizde uzun süreli günlerce elektrik kesintisi yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor” diyerek şunları söyledi:

“Bu yüzyılda böyle bir esareti halkımıza yaşayanları acilen göreve davet ediyoruz. Vatandaşımız büyük bir mağduriyet ile baş başa bırakıldı. Yetkili firmayı arayan halkımıza bir kaç değişik saat verilip gelecek denilmesine rağmen elektriklerin gelmemesi ve hatta bakılmaması arayan vatandaşlarımızın telefonlarına cevap verilmemesi gibi garip durumlarla karşı karşıya kaldıklarını bildirmelerini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Zonguldak ilimizde her yıl aynı sorunlarla karşılaşılması halkımızda büyük bir infial yaratmıştır.Enerji-Sa Zonguldak'taki yetkili arkadaşlara buradan sesleniyorum.Elektrikle çalışan doğalgazı, Kaloriferi çalışmayan Binlerce Zonguldak’lı hemşerimiz soğuktan dondular. Kronik Hastalarımız diyaliz hastalarımız büyük zorluk yaşıyorlar. Buzdolaplarında yiyecekleri bozulan insanlarımız var. Ara tatildeki öğrencilerimiz Tablet ve bilgisayarlarını kullanamıyorlar.Bu yaşananlara bir cevabınız var mı ?

Firmanın yetkilileri devletimiz günler öncesinden uyarırken sizin cevabınız eksik personel telefonlara bakmak mı olacaktı.Ya kendinize çeki düzen verin yada işinizi gerektiği şekilde yapın.

Önceden tüm uyarılara rağmen her zamanki gibi sınıfta kalan yetkili firmaya ekonomik ve idari yaptırım uygulanacak mı Buradan Sayın Milletvekillerimize sesleniyorum konuyla alakalı bir girişiminiz ve açıklamanız olacak mı Zonguldak halkımız yaşananların hiç birine layık değildir. Büyük Birlik Partisi olarak Böyle durumlarda görevini layıkıyla yerine getirenleri canı gönülden tebrik ediyorum görevini yerine getiremeyenleri de uyarıyorum ve göreve davet ediyorum.

Hemşerilerimize böyle durumlarla bir daha karşılaşmaması için Büyük Birlik Partisi Zonguldak İl Başkanlığı olarak konun yakın takipçisi olacağız” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi