Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 4 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Uzunmehmet Camii bahçesinde basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Alan yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 4 Haziran 2021 Cuma günü ilimizde kendisini ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın gelişini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan açıklamasında, “Yalan ve iftira haberlerine kesinlikle karşıyım diyerek, “CHP merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’a yeri geldiğinde de söyledim. Belediye Başkanına yapılan eleştiriyi kamuoyuna bırakıyorum. Basit siyaset yapıyorlar. Biz söz verdiğimiz işleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Elbette eleştiriler olacak, bölgemiz için yapılan eleştiriler bizim için değerlidir” diyerek şunları söyledi:

“Nizam caddesindeki çalışmalar kısa sürede tamamlanacak. Orada çalışanlar bayramda ailelerinin yanına gitti. Keşke 17 günlük kapanma süresinde çalışsalardı bitmiş olacaktı. Bazen şartlar istediğiniz gibi olmuyor. Gecikme var tabi ki, çalışanları ve müteahhitleri bende uyardım. Oradaki herkes bizim insanımız. 15-20 günlük süreçte inşallah çalışmalar bitecek. Seçime yakın göz boyamak değil de evladiyelik bir cadde oluşturmak istiyoruz. Sabır istiyoruz”

Ankara’da bazı bürokratları şikayet ettiği yönündeki iddialara da tepki gösteren Alan, “Bizler hancı bürokratlar yolcudur. Bizler hep bu şehirde kalacağız hizmetimizi en güzel şekilde yapmak için çaba içindeyiz. Fener ile sahil park arasında yapılan çalışmalar kısa bir sürede başlanarak en kısa sürede bitirilecek. Kapuz Plajı 1 Temmuz’da açılacak. Kapuz plaj kumunun inşaatta kullanıldığı iddiaları ise tamamen asılsız” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Lavuar alanı projesinin ihalesinin yapıldığını ve Haziran ayının ilk haftasına doğru yüklenici firmanın çalışmalara başlayacağını da ifade ederek, “Proje belirlenen kısa sürede tamamlanacaktır” diye konuştu.

Zonguldak’taki otopark sorununa da çözüm getireceğini ifade eden Başkan Alan, “Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda müjdeyi vereceğiz. Sahil park üzerinde yapılan çalışmalar içinde bulunan İsmet İnönü anıtı ile ilgili eleştiriler var. CHP’liler yılda kaç defa İsmet İnönü Parkında tören yapıyorlar ya da ziyaret ediyorlar önce bunu konuşmak gerekir. Biz gizli saklı bir çalışma yapmıyoruz. Zonguldak halkının gözü önünde yapılıyor bu çalışmalar” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Elvanpazarcık beldesinde yer alan Kent Ormanı Orman Bölge Müdürlüğünden aldıklarını da ifade ederek, “Kent ormanı doğasıyla yeşiliyle su alanları ile güzel bir yer. Burası ile ilgili çok güzel projelerimiz bulunuyor. Bu proje içinde 250 metrelik kayak pisti de bulunuyor. İnşallah yapacağımız çalışma ile Zonguldak halkı burada karın keyfini çıkartacak” diye konuştu.

Benim en büyük derdimin Zonguldak’ın sorunları olduğunu ifade eden Başkan Alan, “Seçim döneminde verdiğim sözleri tek tek hayata geçiriyorum. Bu projelerin tamamlanmasının ardından 2023 yılında yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde vatandaş oy istemek yerine hal hatırını soracağım” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yaptığı açıklamanın ardından katılan basın mensupları ile toplu fotoğraf çektirdi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi