Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Zonguldak İl Başkanlığının birinci olağan genel kurulu Dedeman Otel’de geniş bir katılım ile yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda mevcut başkan Fatih Keleş ve yönetimi seçildi.

DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanlığının 1. Olağan Genel Kuruluna katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve genel başkan yardımcıları kongre öncesinde sivil toplum kuruluşları başkanları, dernekler ve basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan basın mensupları ile bir süre sohbet etti.

Düzenlenen kahvaltıda, Şehit Aileleri Derneği başkan yardımcısı Cihan Öztürk, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a derneğin rozetini takarken, GMİS Yönetim kurulu da, Babacan’a Devrek bastonu takdim etti.

Dedeman Otel’de gerçekleştirilen kongreye, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Genel Başkan yardımcısı İdris Şahin, Genel Başkan yardımcısı Arzu Kılıçlar, Genel Başkan yardımcısı Sanem Oktar, Genel Başkan yardımcısı Doğan Şanlıoğlu, Genel Başkan yardımcısı Rıza Babaoğlu, Genel Başkan yardımcısı Mustafa Uçar, DEVA Partisi Genel Sekreteri Sadullah Ergin, DEVA Partisinin birçok il başkanı,  ilimizdeki bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, bazı STK Temsilcileri ile, DEVA Partisinin ilçe başkanları yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Divan Başkanlığını Kadriye Esra Argun’un yaptığı DEVA Partisi Zonguldak 1. Olağan Kongresinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından faaliyet ve hesap raporları  okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş,  İzmir depreminde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Keleş konuşmasında, “İktidarın açtığı derin yaraların farkındayız. Deva Partisi olarak bu kişi bu kötü gidişe altını tersine çevirmeye kararlıyız. Zonguldak Demokrasi ve Atılım Partisi yöneticileri burada aramızda Zonguldak emeğin başkenti olup, vücut bulmuş halidir. Karadeniz'in Karaelmas’ı Karadeniz'in merkez üssüdür. Zonguldak helal kazancın  kentidir. Karaelmas yurdunda bölgemizde taş kömürü bulan Uzun Mehmet’i rahmetle anıyorum. İlimizin takımı Zonguldak Kömürspor şu anda hak etmediği yerde. Süper Lige çıkması için mücadele edeceğiz” dedi.

DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Genel Başkan Ali Babacan’a Zonguldak Kömürspor atkısı, üzerinde Ali Babacan yazılı forma ve  madenci feneri takdim etti.

KRİZİN TEK SUÇLUSU KÖTÜ YÖNETİMDİR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kongrede yaptığı konuşmada, “Ülkemizde ekonomik krizin tek suçlusu kötü yönetimdir” diyerek şunları söyledi:

“Kur artışları vatandaşın belini büküyor ve halkın alım gücünü düşürüyor. DEVA Partisi bir ihtiyaç oldu. Halkımız istedi, DEVA Partisini kurduk.  Son 20 yılın en kötü dönemini geçiriyoruz. Ekonomimiz çok kötü. Dolar tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor. Kendi para birimimiz ise dolar karşısında devamlı değer kaybediyor. Bunun tek yönetimi kötü yönetimdir. Kriz veya biz uğraşıyorlar olayı tamamen palavradır. Trakya bölgesinde gezi ve inceleme yaparken, Bulgaristan’dan gelen turistler leva bıraksın diye medet umuyoruz. Gelişmekte olan tüm ülkelerin parası değer kazanıyor. Ama Türk parası her geçen gün eriyor. Döviz tutulmaz halde. Dövizi artık tutamıyorlar. Bugün için rekabetçi kuru savunuyorlar. Bugün adına  rekabetçi kur isteyenler dövizdeki yüksek kuru savunuyorlar. Dövizde hükümet başarısızdır. Milletimiz her şeyi biliyor.  Döviz rezervlerini erittiler.  Zamanı gelince hesaplaşma günü onları bekliyor. Kur artınca  sevilmez. Biz üzülüyoruz. Kendi paramız pul oluyor. Kur artınca A’dan Z’ye her şeye zam geliyor. Kur demek, artış demek,  her mala zam demek. Halkın cebi yanıyor. Maaş yetmiyor. Enflasyon aldı başını gidiyor. Esnafa soruyoruz yüzde 30 hatta 40 diyen var. TÜİK masa başı açıklama yaptığı gibi değil. Güvenilir ülke olma durumundan ve konumundan çıktık. Hayata pahalılığı can yakıyor. Dört kişilik bir ailenin geçinme şartı belli. Açık ve net. Vatandaş artık alım yapamıyor. Emekli ve işçi ve memur geçinemiyor. Maaş yetmiyor. Halkın alım gücü düşüyor.

Biz boş aldığımız kasayı doldurduk. Dolu bıraktık, şimdi ise kasa bomboş. Bu kaynakları har vurup harman savurdular. Korkarım ki bu kafa bu zihniyet devam ederse daha da çok fakirleşeceğiz. Yanlış zihniyette ısrar çok daha kötü nedenlerine yol açacaktır. Biz bu yanlışların bedelini ödemek istemiyoruz. Güven ortamı sağlanmalı. Bu yönetim ile güven kazanılamaz. Bu yönetim başta olduğu sürece yatırım yapılmayacaktır. Güven olmayınca yatırımcı gelmez. Dışarıdan yatırımcı gelmez. Güven olmayan ülkede işsizlik artar. Döviz artar. Fakirlik artar. Zonguldak’ta büyük bir potansiyel durum var. Tersanelerin durumu iyi değil. Üreticimizin ve çiftçimizin sesini duyuyoruz”

ZONGULDAK’IN  DERTLERİNE DEVA OLMAYA GELDİK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuşmasının sonunda, Zonguldak ile ilgili açıklamalar yaparak, “Zonguldak’ın dertlerine deva olmaya geldik.  Filyos Projesi için her gün bir şey duyuyoruz. Ama yerinde sayıyor. Zonguldak için liman dahil altyapı yatırımlarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Zonguldak için DEVA olacak projelerimizi geliştiriyoruz. İşsizlik çok önemli. Deniz şehri olmasına rağmen denizcilik gelişmiyor. Pandemi de Zonguldak en çok kayıp veren bir il oldu. Zonguldak’ın derdi çok devasını biliyoruz. Turizmi de açacağız. Gencimize iş sağlayacağız. Zonguldak’ın demokrasiye, ihtiyacı var. Biz DEVA olmaya geldik. Zonguldak’ın devası var. Ve biz hazırız” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın konuşmasının ardından İl Başkanlığına tek aday olan Fatih Keleş ve yönetimi okunurken, toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Genel Başkan Babacan partililer ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanlığına Fatih Keleş seçilirken, yönetim kuruluna ise, Ramazan Vural, Süleyman Öztürk, Nihat Akan, İlhami Bilici, İlhan Aktaş, Hakan Türkan, İsmail Çetin, Hakan Berber, Mert Çolban, Ramazan Taşpınar, Erkan Keskin, Tolgay Han Özbirinci, Gülşah Azman, Kibariye Sayılı, Atilla Gürbulak, Mustafa Çınar, Tugay Delikanlı, Engin Koçak,  Ceren Demirbaş Önaç, Pelin Kızılharaba, Samet Albayrak, Seval Beşer, Bilir Baykan, Hakime Ağrılı, Eren Dilaver, Eda Kara, Şenol Öztürk, Hülya Çebi ve Eda Terbıyık seçildiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi