Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen “Türkiye Yüzyılı” toplantısını değerlendiren, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, “Ülkemizi her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına yükselteceğiz” dedi.

İl Başkanı Avcı; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını yeni bir vizyon ile taçlandırıyoruz.

Cumhurbaşkanımızın da toplantıda dediği gibi, ülkemiz geçmişte altın yıllarını heba etti. Unutulmamalıdır ki, ülkemizi kendi çıkarları için istediği gibi modellemek isteyen güçler, demokrasi yolunda atılan adımları, her seferinde kesintiye uğratmış, her kesintide bizi en az 50 yıl geriye atmıştır. Koalisyonların yaşadığı anlaşmazlıklardan hep kaos çıkmıştır.

Geçtiğimiz 20 yıl boyunca Ak Parti iktidarı döneminde “Durmak yok. Yola devam” sloganı ile yüklendiğimiz görevin sorumluluğu ve bilinci ile her gün daha iyiye doğru adım attık.

2002 öncesi ve sonrası diye baktığımız zaman her alanda somut atılımlar gerçekleştirildiğini ve Ak Parti iktidarının verdiği sözlerin lafta kalmadığı görülecektir.

Son yirmi yıl süresince bu atılımların önünü kesmek, ülkemizin ilerlemesini durdurmak isteyenlere karşı aziz milletimizle birlikte göğüs gerdik. Halka hizmeti kutsal bildiğimiz bu yolda doğrudan şaşmadık.

Her zaman olduğu gibi, hiçbir kesimi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, bir bütün olarak, herkesin derdiyle dertlenerek, açılan yaraları görmezden gelmeden, merhem olarak yolumuza devam edeceğiz. Millet olmanın temellerinden biri de budur. İnsanımız artık geleceğe umutla bakıyor.

Yine Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi; "Ülkemizi en üst lige çıkarmış olsak da, bunu yeterli görmüyoruz.”

Bundan sonra ise önümüzde Türkiye için yeni bir çağ başlıyor. Bunun ilk göstergesi, kendi yerli ve milli aracımızın üretim bandından indirilmesi ile milletçe gururlandık. Şüphesiz bu ve bunun gibi başka atılımlar da yoldadır. Enerjide, teknolojide, bilişim sistemlerinde, ekonomide, savunmada, sosyal devlet anlayışında, demokratikleşme gibi ve birçok alanda ülkemizin ilerlemesini hiç bir güç durduramayacaktır.

Halkımızla tek vücut olarak, halktan aldığımız güçle, ekonomik ve sosyal alanda güçlü reformlar gerçekleştirerek içeride devlete güveni inşa ettik. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dış politikamıza da şahsiyet kazandırarak, devletimizin gücünü, bayrağımızın şanını, milletimizin itibarını yükselttik. Takip eden değil, takip edilen bir ülke haline geldik.

Türkiye Yüzyılı, sürdürülebilirliğin yüzyılıdır. Türkiye Yüzyılı, huzurun yüzyılıdır. Türkiye Yüzyılı, başarının yüzyılıdır. Türkiye Yüzyılı, güven ve istikrarın yüzyılıdır. Türkiye Yüzyılı, üretimin yüzyılıdır. Türkiye Yüzyılı, gücün yüzyılıdır. Kalkınmanın, barışın yüzyılıdır.

Bu uğurda her zaman dediğim gibi biz taşın altına elimizi değil, bedenimizi koyduk. Halkımız da bunun çok iyi bilincindedir. Cumhuriyetin yeni yüzyılında da, büyüyen ve güçlenen Türkiye için yorulmadan mücadelemizi sürdüreceğiz.”

(Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi