CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a gelişi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Atatürk’ün, Zonguldak’a verdiği öneme değinen Ünal Demirtaş; “Bundan 90 yıl önce, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bugünkü Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali yanında bulunan iskeleden Ertuğrul Yatı ile Zonguldak’a gelmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilk ili olan Zonguldak’a verdiği önemi, “Zonguldak’ın derin toprakları altındaki servet-i madeniyye ne kadar kıymetli ise, bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir” sözü ile ifade etmiştir. Milli mücadele sonrasında ülkemizin sanayi alanındaki gelişiminde, kömürün başkenti Zonguldak çok önemli bir rol üstlenmiştir. Zonguldak, sanayiye sağladığı enerji ile ülke ekonomisine büyük ve önemli katkılar sunmuştur. Bu, aynı zamanda Zonguldak’ın da gelişip kalkınmasını sağlamıştır.” dedi.

“ATATÜRK’ÜN İZLERİNİ ZONGULDAK’TAN SİLMEYE ÇALIŞANLARAGEÇİT VERMEYECEĞİZ ”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları ifade etti:

“Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 90’ıncı yıldönümünü kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan 90 yıl önce bilime, gelişmeye, çağdaşlığa ve sanayiye verdiği önemi Zonguldak'a gösterdiği yakın ilgi ile ortaya koymuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a olan bu yakın ilgisi Cumhuriyetin ilk günlerinden itibaren Zonguldak’ın ülkemizin ağır sanayisinin lokomotifi, ekonomisiyle güçlü, sosyal yaşamıyla çağdaş bir kent olmasını sağlamıştır. Ancak bugün Atatürk’ün Zonguldak’a gösterdiği ilgi, Ak Parti iktidarınca gösterilmeyince, ilimiz maalesef ekonomik olarak çökme noktasına sürüklenmiş ve Zonguldak her geçen gün kan kaybetmeye devam etmiştir.

Son dönemde Cumhuriyetin ilk kenti olan Zonguldak’tan Atatürk’ün izleri planlı ve sistematik bir şekilde silinmeye çalışılmaktadır.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir portresi ve “Gençliğe Hitabe”si onarım bahanesi ile kaldırılmış ve yerine konulmamıştır. Zonguldak açısından tarihsel ve simgesel önemi yüksek olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a ayak bastığı yerde, Atatürk’ü çiçekle karşılayan Ayten Alper’in heykeli, Sahil Projesi nedeniyle kaldırılmıştır. Yine Atatürk’ün Zonguldak’a ayak bastığı iskele de kullanılamamaktadır. Zonguldak açısından simgesel önemi olan bu izlerin silinmesine asla izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'e, çağdaş Zonguldak'a, uygar Türkiye'ye sahip çıkmak için her zaman olduğu gibi bugün de azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bu duygularla Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 90’ıncı yıldönümünü kutlarken, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyor, Büyük Önder’e ülkemiz için yaptıklarından dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi