Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal yaptığı açıklamada, “Muharrem Orucu’nun son günü, aşure günü. Bu sene, 30 Temmuz’da başlayan Muharrem Orucu, bu gün 8 Ağustos’ta sona eriyor” dedi.

Sarıal açıklamasında, “Muharrem Orucu’nun başlangıcı ile birlikte Alevi inancına sahip yurttaşlarımızın kurdukları derneklere, ibadethanelere ve içinde ibadet eden insanlara kadın erkek demeden saldırılar yapıldığı görülmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Alevi kurumlarına ve Alevi yurttaşlarımıza karşı kadın erkek ayrımı yapmadan açıktan yapılan saldırıların asıl hedefi Türkiye’dir. Bu saldırganlık Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü hedef alıştır. Cüret edenler, geçmişten günümüze değin sağ siyasal iktidarların başta Aleviler olmak üzere diğer inançsal toplumlara karşı ters bakışından cesaret almaktadırlar. Tarihte birçok kez tezgahlanan boşa çıkarılan, bu gün yeniden sahnelenmeye çalışılan Ankara ve İstanbul’da yapılan çirkin saldırılar bu güne değin sürdürülen ayrımcı yaklaşımların bir yansımasıdır.

kışkırtmalara karşın toplumun ezici bir çoğunluğu her olay sonrası, en bilge tutumuyla kardeşliğini ve birliğini korumasını bilmiştir. Bu süreci de aynı genişlik ve bilgelikle aşacağı kesindir.

Alevilere ve Alevi kurumlarına yönelik günümüzdeki saldırıların gerçek amacı, kimler tarafından desteklendiği kısa zamanda ortaya çıkarılmalı ve sonucu kamuoyuyla paylaşılmalıdır.

Alevi yurttaşlarımızın, “Canların” güvenceden yoksun, gelecekten kaygılı olduğu bir Türkiye düşünülemez. Her türlü inanca sahip yurttaşlarımıza en kesin inançsal ve yaşamsal güvencelerin sağlanması zorunludur.

Saldırıları kınıyoruz. Tüm Canların Günü Bayram; Muharrem Orucu Kabul; Matem Aşure Günü Kutlu Olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi