Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Merkez İlçe Teşkilatı tarafından Merkez’de bulunan 19 mahallede 19 bakkalda askıda ekmek kampanyası başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Bakkalların anlaşmalı olduğu fırınlar tarafından noktalara günlük 10'ar ekmek gönderilecek ve bu ekmekler bakkallar tarafından ihtiyaç sahiplerine verilecek.

MHP Merkez ilçe Başkanı Süleyman Erbay yaptığı açıklamada, kampanyanın pandemi boyunca devam edeceğini ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay, 10 ekmek ile başlattıkları sayıyı daha da artıracaklarını ifade ederek, “Askıda ekmek kampanyası düzenledik. Bugün 19 mahallede 19 tane bakkala  her gün 10'ar ekmek gönderiyoruz.  Önümüzdeki günlerde hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile bunu daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Bakkallara günlük 10'ar ekmek ile başladığımız bu sayı 19 mahallede bulunan bakkallar  fırınlar  ile iletişim kurduk. Hangi fırından ekmek alıyorsa o fırınla anlaştık ve bakkallara fırınlar ekmek gönderecek. Bakkallarımız mahalle esnafı, mahallenin yoksulunu fakirin daha iyi tanıyan insanlar. Onlarla daha iyi iletişim kuran insanlar. bakkallarımız ekmeği fakir fukaraya verecekler. Veren el alan eli bilmeyecek” dedi.

Erbay açıklamasına devam ederek, askıda ekmeği siyaseti alet etmekle eleştirenlere de tepki göstererek, "Bu kampanyayla ilgili bazı yerel siyasi temsilcilerinden tepkiler kulağımıza geldi. Askıda ekmek kesinlikle siyasete karıştırılacak malzeme değildir. Kesinlikle bir siyasi amacı yoktur. Askıda ekmeği  siyasete karıştırmak askıda ekmeği vatandaşın ekmeğine zehir sürmektir. Bu konuyu siyasete karıştırmayalım. Siyasete karıştıranlar askıda vekil pazarının müdavimleridir. Kesinlikle bu işin içinde siyaset yoktur. Siyaset aramayalım” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi