İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, asgari ücret, ekonomi ve seçim konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Ülkenin ekonomik anlamda dibe doğru gittiğini belirten Erkmen, “Bu açıdan biz Türkiye’de biran önce sandık gelsin, insanlara bir umut gelsin diyoruz. İyi Parti şuanda kadrolarıyla yönetime hazır” dedi.

Asgari ücret konusunda işveren ve çalışanın rahat bir nefes alabilmesi için aradaki farkı devletin üstlenmesi gerektiğini ifade eden İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

ASGARİ ÜCRETTE ARADAKİ FARKI DEVLET ÜSTLENSİN

“Asgari ücret görüşmelerine başlanırken İyi Parti olarak bizim teklifimiz en az 4 bin lira olarak açıklanması ve aradaki farkın işverene yük olarak bindirilmeyerek devlet tarafından karşılanması yönündeydi. Ama hepimiz görüyoruz ki her geçen gün artan hayat pahalılığı sonucunda asgari ücretliye 4 bin lirada verseniz 5 bin lirada verseniz ekonomi bu şekilde devam edecek olursa paranın hiçbir önemi kalmıyor. Dolayısıyla belirlenen ücretinde değeri kalmıyor. Herkesin geçinebileceği şekilde bir asgari ücrete sahip olması bu işin temelidir. Verilen asgari ücretin o işyerine de yük getirmemesi. Zaten şuanda zor ayakta duran işletmelerin kesinlikle mali yük altında kalmak suretiyle işçi çıkartmaya gidecek şekilde bir davranış içine girmemesi gerekiyor. Asgari ücret yüksek açıklansın ama aradaki farkı işveren değil devlet üstlensin. Böylelikle hem işyeri ayakta dursun hem de işveren eline daha fazla geçmek suretiyle mağdur olmasın. Bu ikisi arasındaki dengeyi bulmak zorundayız.

İNSANLAR HAYAT PAHALILIĞINI SAHADA YAŞIYOR

Burada önemli olan bir husus var; insanlar bu hayat pahalılığını sahada yaşıyor, görüyor ve günü nasıl geçireceğim diye kara kara düşünüyor. Her ne kadar Devlet İstatistik Kurumu veya hükümetin yetkili organları olarak açıklamalarıyla her şey iyiymiş gibi beyanatlar verse de veya çok kısa sürede düzelecekmiş gibi görünse de insanlar sokağa çıktığı zaman bunun hiçte öyle olmadığını gözlemliyorlar. İnsanlar her gün uçurumdan aşağıya yuvarlanan bir araba gibi ülkemizin ekonomik anlamda hakikaten dibe doğru gittiğini görüyor, gözlemliyor. Bu açıdan biz Türkiye’de biran önce sandık gelsin, insanlara bir umut gelsin diyoruz. İyi Parti şuanda kadrolarıyla yönetime hazır vaziyette diyoruz.

SANDIK BİRAN ÖNCE HALKIN ÖNÜNE GELMELİ

Biz millete bir umut olmak, milletin geleceğinde onları en iyi şekilde projelerimizle, kadrolarımızla yönetebileceğimizi gösterecek şekilde hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Türkiye’nin biran önce seçime giderek bu ekonomik gidişata Türkiye’de moral verici bir tablo çizmesini istiyoruz. Eğer sandık halkın önüne gelmeyecek olursa ülkenin bir buçuk yıl daha bu ekonomik tabloyu kaldırması mümkün değil. Biz o nedenle biran önce sandık halkın önüne gelmelidir. İnsanımızın iradesine başvurulmalıdır. Sandıktan çıkacak sonuca da herkes rıza göstermelidir. Seçim Türkiye’deki siyasi iklimi de ekonomik iklimi de yumuşatacaktır. Normale dönmesini sağlayacaktır. Aksi takdirde her geçen gün hep birlikte daha kötüye gittiğimizi gözlemliyoruz.

SONUCU MİLLETİN İRADESİ BELİRLEYECEK

İyi Parti olarak biz seçime hazırız. Şuanda Zonguldak’ta sahada çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her gittiğimiz yerde de vatandaşın ilgisiyle karşılaşıyoruz. Bu da önümüzdeki seçimlerde İyi Partinin çok iyi sonuç alacağının göstergesi olarak karşımızda duruyor. Biz halkımıza güveniyoruz, halkımız bize güveniyor ve gittiğimiz yerlerde bu teveccühü görüyoruz. Özellikle Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Türkiye’de hangi ile giderse gitsin insanlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor bu da bize Türkiye’yi yönetecek lider olarak Meral Akşener’in geldiğinin bir göstergesi diye düşünüyoruz. Buradan bütün vatandaşlarımızı İyi Parti çatısı altında toplanmaya, siyaset yapmaya ve ülkenin sorunlarına sahip çıkıp çözüm noktasında birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Sonucu sandık belirleyecektir, milletimizin iradesi belirleyecektir. Biz biran önce bunun gerçekleşmesini bekliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi