Yeşil Sol Partisi Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Asgari ücret alanların ezici çoğunluğu yoksul. Asgari ücretli sağlıklı gıdaya ulaşamıyor. Çocuklarına sağlıklı şekilde bakamıyor” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “Asgari ücretin yeniden tespit edileceği bu günlerde, İşçi karşıtı olduğu açıkça ortada olan siyasi iktidar. Ekonomik dengelerden istihdam dengelerinden söz etmeye başlamıştır. Aslında bu dil tamda işverenlerin dilidir” diyerek şunları söyledi:

“12 Darbe döneminde Patronları temsilcisi Halit Narin şimdiye kadar işçiler güldü bundan sonra patronlar gülecek demişti. Evet Tam da öyle oldu. Pandemi döneminde AKP'li Cumhurbaşkanı Ekonomik destek paketini açıklarken Patronların temsilcisi Rıfat Hisarcıklıoğluna Yüzün gülüyor demiştir. Evet 40 Yıldır patronlar gülüyor. Emekçiler yoksulluk içinde yaşıyor. Temel İhtiyaçlarını karşılayamıyor.  Siyasi iktidar ve ortağı MHP temsilcilerinin sesi çıkmıyor.

Asgari ücret Komisyonu Bugüne kadar hep işveren Hükümet temsilcilerinin ortak kararlarıyla karar almıştır. BU da açıkça hükümet işveren el ele vererek işçinin hakkını gasp etmektedirler. Seçim de oylar işçiden ama paralar patronlara evet bu düzen sermayenin düzeni. Ne yazık ki İşçileri temsil eden sendika teslimiyetçi bir politika izlemekte, Nedense sendikaların aklına üretimden gelen güç kullanmak gelmiyor.

Asgari ücret 4 kişilik bir ailenin temel giderlerini karşılayacak şekilde günün ihtiyaçlarına göre belirlenmelidir. Buda bugünün şartlarında en az net 4000 TL olmalıdır. Bunu altında belirlenecek her rakam sefalet ücretidir. Bu konuda Başta sendikalar ortak tutum almalı Kararlı bir duruş sergilemelidir. Gerekirse grev dahil her türlü eylemlilik ortaya konmalıdır.

Yeşil Sol  Partisi olarak, işçilerin emekçilerin emeklilerin insanca yaşayabileceği düzen kuracağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi