Zonguldak İl Genel Meclisinin Kasım ayı 14’ncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılırken, birleşime İl Genel Meclisi üyeleri ve daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edilirken, gündem maddesi olmadığı için mecliste gündem dışı konuşmalar yer aldı.

CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanının şehir hastaneleri ile ilgili konuşmasını izlediğini söyledi.

Yılmaz konuşmasında, “Sağlık Bakanımız şehir hastaneleri ile ilgili yanlış yapıldığını söyledi. Bütçenin fazlasının kiraya gittiğini ifade etti. Bu konuda sayın bakanımı tebrik ediyorum. Köylerdeki çöpleri özele verdik. Bunu kendimiz yaptık daha iyi oldu. Asfalt işlerimizi özele yaptırıyoruz. Biz kendimiz yapınca daha iyi oluyor. Kiralanan araçlara bir sürü para ödüyoruz. Bu tür kiralama olaylarına gitmeyelim. Araçlarımızı yenileyelim” dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de  söz alarak, “Nebahattin Yılmaz Sağlık Bakanlığından girdi özel idareden çıktı. Bütçede bu konularda bir sürü çalışma yapılıyor. Bunları birlikte yapalım” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de, CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz’a cevap vererek, “Asfaltı biz yapıyoruz. Yetişemediğimiz zaman ihaleye veriyoruz. Onun için yetersiz olan araç gerecimizi yeniliyoruz. Yatırım programındaki amacımız da budur. Araç kiralama olayında da benim bindiğimiz aracın sadece kirasını ödüyoruz.  Bu sene köylerdeki çöp toplama işini Yol Şube yapacak. 3700 kilometrede 380 köyde çöp toplamaya çalışıyoruz. Zaman zaman aksamalar oluyor.  Bunları da gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Karaveli konuşmasına devam ederek, “Önümüzdeki hafta başında Salı günü bütçeye son şeklini vereceğiz. Ardından performansı görüşeceğiz. Milli Eğitim ile ilgili ilçelerdeki çalışmalar bitmek üzere. Kasım ayı birleşiminde kalan 5 günü bütçe görüşmelerine ayırdık. Tüm meclis üyelerimiz ile bunu tamamlayacağız” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi