Demokratik Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Didem Günaydın, Türk siyasetçisi, devlet adamı, gazeteci, yazar, şair, siyasi parti genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanlarından Bülent  Ecevit’in ölümünün 14. Yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, “Aradan 14 yıl geçti ama yeri hala doldurulamadı” dedi.

Günaydın açıklamasında, “Siyasette temsil  ettiği değerlerle birlikte aramızdan ayrılalı 14 yıl geçti Bülent Ecevit’in” diyerek şunları söyledi:

“Nezaket, tevazu, saygı, dürüstlük, halkçılık, inançlara saygı laiklik, ulusalcılık.  Artık bu değerlerin hiçbirisi Türk siyasetinde temsil edilmiyor. Hakaret davaları havada uçuşuyor. Diğer siyasetçilere ve en önemlisi de halka tepeden bakılıyor. Yolsuzluk hayatın olağan akışı içinde bir konu haline dönüşmüş durumda. Her alanda şatafat ve israf hüküm sürüyor.

Din, kutuplaşmanın aracı olurken insanlar ibadethanelerden soğuyor. Ulusal birliğimizi ise hiç olmadığı kadar büyük yara almış durumda. Kısacası Ecevit, sadece büyük bir lider değil, Türkiye için gereklilikti. Aradan 14 yıl geçmesine karşın yeri hiç mi hiç doldurulamadı.

Tüm hayatı boyunca sanatsal kimliği ve siyasi tutumuyla Türk siyasetinin efsane isimlerinden biri olan Bülent Ecevit  üstlendiği tüm görevleri başarıyla tamamlamıştır.  Siyasi yaşamı boyunca dürüstlüğü ile tanınan Ecevit, tam demokrasi, tam bağımsızlık, tavizsiz laiklik ve Atatürk devrimciliğini benimsemiş, ulusalcı demokratik sol düşüncenin kurucusudur. Aynı zamanda ulusal liderlerimizdendir. Mavi gömlek ve kasketiyle sembolleşmiş Ecevit, siyasi hayatı boyunca hep halkla iç içe olmuş ve tüm çalışan kesime sosyal haklarını kazandırmıştır. Bu yönü ile “ İşçi babası” ve  “Halkçı Ecevit“ olarak benimsenmiştir. Işıklar içinde yat cennet mekanın olsun”  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi