Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, projeler anlamında çok hassas davrandıklarını bu nedenle şehrin 20-30 sene sonrasını düşünerek organize ve dizayn etmeleri gerektiğini söyledi.

Perşembe günü TOKİ yetkilileri ile Zonguldak’ta bir araya geldiklerini belirten Alan, “Sahada keşifler yaptık artık yavaş yavaş projeleri sonlara doğru getiriyoruz. Çok güzel projeler olacağına ben adım gibi eminim. İnanın bittiği zaman Zonguldak’ın çehresini değiştirecek, muazzam derecede projeler hazırlanıyor. Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, çok kısa zaman içeresinde değişikliği çok net görecekler” dedi.

Zonguldak’ın çehresini değiştirecek projelerin hazırlandığını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konuşmasına şöyle devam etti:

BÜTÜNCÜL DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

“Biz göreve geldiğimizden bu yana hep dediğimiz gibi artık büyük düşünmek zorundayız.  Bütüncül düşünmek zorundayız. Mastır planlar yapmak zorundayız, hem kentsel dönüşüm anlamında, hem ulaşım mastır planından tutun da şehrimizi 20-30 sene sonrasını düşünecek şekilde organize ve dizayn etmemiz gerekiyor. O yüzden de projeler anlamında çok hassas davranıyoruz. Çok irdeliyoruz. Çünkü hepsi birbirine bağlı. Dere ıslahından tutun da, köprü altı esnafının durumundan, Lavuar alanı, millet bahçesi, liman arkasından kesintisiz bir sahil yürüyüş yoluna kadar hepsini bir bütüncül düşünüyoruz. Hepsi birbirine bağlantılı şeyler olduğu için günü kurtaralım tarzı göstermelik işlerden ziyade biz yapacağımız projeleri zaten son haline getirmeye çalışıyoruz. Bunların da son haline geldikten sonra kamuoyu ile paylaşım TOKİ eliyle ihalelere çıkıp bir an önce inşallah kazma vurmak istiyoruz. Çünkü biz bunların sözünü seçim sürecinde vatandaşlarımıza vermiştik. Vatandaşların da hoşuna giden projelerdi ve Zonguldak’ın çehresini değiştirecek kültüründen, sanatına, endüstriyel mirasa kadar bunları göz önüne çıkaracak projelerimiz de olacak, sosyal donatı anlamında biliyorsunuz ağırlıklı olarak sosyal donatılara önem vermiştik, insanlarımızın bizden talepleri buydu. Biz de insanlarımızın bizden talepleri olan bu tip mekanların artırılması gerekiyor.

İNSANLARIMIZIN DENİZLE OLAN BAĞINI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR

İnsanlarımızın denizle bağını daha da artırmamız gerekiyor.  Perşembe günü TOKİ yetkilileri buradaydı. Sahada keşifler yaptık artık yavaş yavaş projeleri sonlara doğru getiriyoruz. Çok güzel projeler olacağına ben adım gibi eminim. İnanın bittiği zaman Zonguldak’ın çehresini değiştirecek, muazzam derecede projeler hazırlanıyor. Biz de bizim tarafımızdan eklenmesi gereken, ya da seçim zamanı vaat ettiğimiz şeyleri ekliyoruz. Çok ince eleyip sık dokuyoruz ama inşallah Zonguldak projelerle beraber hakikaten üzerindeki şu kara toprağı atacak, artık insanlarımızın yüzü gülecek benim tek isteğim bu. 7’den 70’e siyasi görüşü ne olursa olsun artık vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak zorundayız. Zaman hızlı geçiyor, 5 ayı bitirdik ama bu 5 ay sırf bunların hazırlıklarıyla geçti. Tabi vatandaş haklı olarak bir an önce bu şehrin değişmesini istiyor haklı. Onlar da artık yeni bir Belediye Başkanı, yeni bir anlayışın geldiğini artık bir an önce bunun sokakta görülmesini istiyor. Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, çok kısa zaman içeresinde değişikliği çok net görecektir.”

Editör: Haber Merkezi