Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, belediye meclis toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilerin yaklaşık 9 gündür sürdürülen trafik uygulaması ile Ak Parti Zonguldak İl ve Merkez ilçe kongreleri süreci hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

Gazetecilerin bir haftadır Zonguldak’ta uygulanan trafik uygulaması halkın çoğunluğu tarafından beğenilmedi ama sizce tuttu mu? Sorusuna Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şu cevabı verdi:

“Biz tuttu tutmadıdan ziyade trafik konusunda belediyeyi, vatandaşlarımızı, yayalarımızı ve araç sürücülerimizi rahatsız eden belli saatlerde belli güzergahlarda sıkışıklıklar oluyor. Biz trafik komisyonundaki bütün meclis üyelerimizle beraber göreve geldiğimizden beri konuşuyoruz. CHP’li arkadaşlarımızın daha önceki dönemlerde bununla ilgili plan ve projeleri olmuş onu da değerlendirerek biraz revize ettik. Bize göre sıkıntı olan yerleri açmak adına, trafiği daha akıcı hale getirmek adına özellikle hastaneye ulaşım noktasındaki güzergahların daha sağlıklı ve akıcı hale gelmesi için Emniyet Müdürümüz, Trafik Şube Müdürümüz ve emniyetteki arkadaşlarımızla, belediyemizin ulaştırma müdürlüğümüzdeki mesai arkadaşlarımızla ve trafik komisyonundaki dostlarımızla konunun üzerine eğildik okulların kapanmasını bekliyorduk. Pazar günü başlattığımız uygulamada 2 yerde tıkanıklık olmaya başladı. Gazipaşa istikametinden gelip valilik önünden sola dönerek Uzunmehmet istikametine gitmek isteyen arkadaşlarımız oradaki uygulamadan sebep çocuk şube müdürlüğü önünden dönmek zorunda kaldıkları için biraz burada sıkıntılarımız oldu. Birde Uğur Mumcu kavşağında sıkıntılarımız oldu ama biz bunun asıl kaynağına bakıyoruz. Köprü üstü trafiği, Gazipaşa ve Hastane güzergahındaki trafiği akıcı hale getirmek zorundayız. Araç trafiğinin yanında yaya trafiğini de sağlıklı hale getirmeye uğraşıyoruz. Bu bir uygulamaydı ve biz bunu 10 gün süreyle yapacağımızı duyurmuştuk. Salı günü akşamı itibariyle bu uygulamayı bitireceğiz. Acılıkta katlı otoparkın arkasından çevre yoluna giriş-çıkış yolları sağlamak niyetindeyiz.”

Gazetecilerin İyi Parti İl Başkanının ‘projeler karşılığında belediye TOKİ’ye ne vaat etti’ sözü hatırlatılarak bu konudaki düşüncesi sorusuna Alan, “Sayın il başkanının sorusuna cevabı bizim il başkanımız versin. Bizim öyle bir şey yapmayacağımızı kendisi iyi bildiği halde bana göre talihsiz bir açıklama yapmıştır. Buna en sağlıklı cevabı Saygı değer İl Başkanımız Zeki Tosun verir” dedi.

Ak Parti Zonguldak İl ve Merkez ilçe kongreleri için Ankara’ya isim önerdiniz mi sorusuna Alan, “Bende basından duyuyorum. Benim isim önerdiğim yok. Ben teşkilatlardan gelen biriyim. Bu süreçleri yaşadım. Bu süreçlerde ne yazık ki her partide olduğu gibi bizde de oluyor ama teşkilatlarımızla ilgili yorum yapacak birisi varsa onun yakışanı şehrin bir numarası Sayın İl Başkanımız Zeki Tosun’dur. Teşkilatlarla ilgili yorumu onun yapması gerekir. Böyle bir sıkıntı varsa veya yoksa ne sorulacaksa cevap vermesi gereken kişi sayın il başkanımızdır. Benim isim önermeye veya bunlarla uğraşacak bir dakika vaktim yok. Biz mesai arkadaşlarımızla birlikte Zonguldak’a verdiğimiz sözleri yapmaya çalışıyoruz. Biz sorunları çözmek için, tıkanıklığı açmak için buralardayız. Ben teşkilatçılık gömleğimi geçici süreyle devrettim. Ben belediye işiyle uğraşıyorum. Ben yeniçeri yakıştırmasını hiç kabul etmedim. Yanlış gördüğümüz bir şeyin karşısında sesimizi aynı şekilde çıkartırız. Yakıştıran arkadaşları da kınıyorum” diyerek cevaplandırdı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi