Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin konularda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Makamında gerçekleştirdiği basın toplantısında Ankara ziyaretini değerlendiren Alan, “3 günlük Ankara ziyaretimiz oldu. Vekillerimizle beraber bakanlıklarımıza, ilgili daire müdürlüklerimize, daire başkanlıklarımıza Zonguldak ile ilgili verdiğimiz sözlerin hayata geçmesi adına taleplerimiz ilettik. Biz bir dönemde beş dönemlik hizmet etmek istiyoruz. Taleplerimizi ve isteklerimizi Ankara’ya aktarıyoruz, verimli bir üç gün geçirdik. İnşallah meyvelerinde kısa zamanda toplamaya başlayacağız” dedi.

Zonguldak hepimizin diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konuşmasına şöyle devam etti:

MESAİ ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Yol çalışmalarımıza Karaelmas Mahallemizden başlamıştık, Ontemmuz Mahallemizi bitirdik, Rat-TOKİ yolunu bağladık, İnağzı yolumuzu da Kilimli sınırımıza kadar bağlayacağız ondan sonra hava şartları müsait olursa Gazipaşa Caddemize bir kat asfalt çalışması yapıp bu seneki asfalt programımızı bitireceğiz. Vatandaşlarımızın yüzde 99’unun derdinin yol olduğunu, vatandaşlarımızın bu yolları hak etmediğini biz haykırdık. Vatandaşımızda bu iradeye saygı duydu ve 31 Martta bunu sandığa yansıttı. Bizde elimizden geldiği kadar verdiğimiz sözleri tutmaya çalışıyoruz. İlk 4 ayda belediyemizi ve ekip arkadaşlarımızı tanıdık. Gerekli değişiklikleri yaptık. Son 3 aydır da 7/24 sahalardayız. Bu kapsamda tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” 

UMUTLARIMIZ KIRILDI BİZ BU UMUTLARI YEŞERTMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bir gazetecinin Zonguldak’ta yatırımların müteahhit faciasından dolayı yavaş ilerlediği iddia ediliyor siz bu konuda ne diyeceksiniz sorusuna şu cevabı verdi;  “İnşallah biz böyle bir şey yaşamayacağız. Ne yazık ki böyle talihsizlikler yaşadık. Maalesef bundan Zonguldak’ımız mağdur oldu, zarar gördü. Biz bunların olmaması için elimizden geleni yapıyoruz ve seçici davranmaya çalışıyoruz. Bahsettiğimiz 3 proje hepimizin yıllardır hayal ettiği ve hakikaten yapılacak mı diye sorduğumuz projeler. Umutlarımız kırıldı biz bu umutları yeşertmeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın gönlü rahat olsun. 3 projemiz taahhüt ettiğimiz zamanda hayata geçecek.”

SEYİR TERASI İÇİN GEREKLİ İSTİŞARELERİ YAPIYORUZ

Zonguldak’a seyir terası kurulabilir mi sorusuna Alan; “Zonguldak’a bir seyir terası kurulması için gerekli istişarelerde bulunuyoruz. Aklımızda 1-2 yer var. İnşallah bunları hayata geçirmeden önce proje aşamasında sizlerle ve vatandaşlarımızla paylaşacağız. Neden olmasın. Zonguldak doğal güzellik anlamında çok özel bir şehir! Bu güzellikleri kendi insanımıza ve dışardan gelecek insanlarımıza göstermek istiyoruz. Zonguldak’ımıza böyle güzel mekanları kazandırmak istiyoruz” diyerek cevap verdi.

OCAK AYINDA SUDA İNDİRİM FATURALARA YANSIR

Su fiyatlarında indirim olacak mı sorusunu cevaplandıran Alan; “Ocak ayında inşallah faturalara yansıyacak çakışmalar üzerinde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Tüm meclis üyelerimizle beraber zaten bu konuyu gündeme almıştık. Ayrıca seçim zamanında verdiğimiz sözlerden biride buydu. O zaman suda indirimi “kayıp kaçağı ve israfı engellediğimiz zaman yapacağız” demiştik ama gördük ki kısa zamanda bunu engellememiz kolay değil. Altyapımızda ne yazık ki yüzde 65’in üzerinde kayıp kaçağımız var. İnşallah bunları azaltacağız çünkü su bizim için çok değerli. İnşallah Ocak ayında suda indirim faturalara yansır” diyerek cevaplandırdı. 

HERKESİ SÖZDE DEĞİL ÖZDE ATATÜRKÇÜ OLMAYA DAVET EDİYORUM

Zonguldak Belediyesinin itibarı her geçen gün artıyor diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Vatandaşlarımızın bize güvendiğini ve hizmet yapacağımıza inandığını görüyorum. Vatandaşlarımız bize inanmaya devam etsinler çünkü biz ne söz verdiysek yapacağız. Herkesin yüzünü güldüreceğiz. Bütün meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarım, daire müdürlerim ve mesai arkadaşlarımla birlikte derdimiz vatandaşa hizmet etmektir. Maalesef Zonguldak Belediyesi il belediyesi olmasına rağmen 81 vilayet arasında en çok şikayet alan belediyelerden biriydi. Vatandaşın belediyesine olan güveni kırılmış haldeydi. Bizim derdimiz Zonguldak Belediyesinin itibarını en yukarıya taşımak, vatandaşın kırılan güvenini geri kazanmak ve Zonguldak Belediyesi vatandaşı için hizmeti edecek, vatandaşı için burada dedirtmek. Benim tek başıma bir şey yapma şansım yok. Biz her şeyi mesai arkadaşlarım ve meclis üyelerimle birlikte yapıyoruz. Zonguldak Belediyesinin itibarı her geçen gün artıyor. Zonguldak’ın birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı var bu kapsamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Cumhuriyetimize hep birlikte güçlü bir şekilde sahip çıkalım. Herkes çoluk çocuğunu alıp gelsin birlik beraberlik anlamında Cumhuriyetin ilk şehrinden Türkiye’ye bir mesaj verelim. Çünkü birlik beraberliğe çok ihtiyacımızın olduğu günler yaşıyoruz. Şuanda siyaseti bir kenara bıraktık. Herkesi 29 Ekimde Madenci Anıtı önüne davet ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı güzel bir şekilde kutlayacağız. Herkesi sözde değil özde Atatürkçü olmaya davet ediyorum” dedi. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi