Zonguldak’ta kurulu bulunan dernek başkanları Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ı ziyaret edip istişarelerde bulundular.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak’ta bulunan Kastamonulular Dernek Başkanı Bahattin Şenol, Zonguldaklılar Dernek Başkan yardımcısı Raci Durmuş, Devrek Gökçebey Dernek Başkanı Lütfi Çavuş, Bartınlılar Dernek Başkanı Adem Aydeniz, Sinoplular Dernek Başkanı Ömer Bayrak, Zonguldaklılar Dernek Başkanı Hasan Yaman, Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Pamuk Cansız, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, Yeniceliler Dernek Başkanı Bülent Bağbaşı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Çaycumalılar Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu ve Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin toplu olarak Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette dernek başkanları Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile istişarelerde bulunurken, Başkan Alan, dernek başkanlarına belediyenin hizmetleri hakkında bilgi verirken, Halk otobüslerinden, Fevkani köprüsünden, Zonguldak limanından, sahil projesinden ve kamu yatırımlarının genel durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamasında;

HALK OTOBÜSÜ İHALESİNİ CAZİP HALE GETİRDİK

Halk otobüsleri ihalesinin yakında yapılacağına işaret ederek; "Belediye olarak minibüsçülere vermek istedik ama soğuk bakıyorlar. Almak istiyorlarsa yine de yardımcı oluruz.

19 mahalle için 1500 litre mazot sarfiyatı oluyor. Araçlar için 2015 modele kadar esneklik payı verdik. 7 yaşına kadar uzattık. Ayrıca cazip hale getirmek için, sözleşme süresini 3 yıldan 10 yıla uzattık. Çünkü ihaleyi alan firma araç yenileme gibi yatırımlar yapıyor. Emeklilerimizin kartla seyahat hakkını günlük 4 kez kullanma hakkıyla sınırlayacağız" dedi.

DOLMUŞ DURAKLARI KALKACAK

Lauvar alanı projesinin başlayacağını söyleyen Başkan Selim Alan; "Proje başladığında merkezdeki dolmuş duraklarını kaldıracağız. Bunlar için yeni yer tahsisi yapmanın çalışmaları içindeyiz. Bununla birlikte Millet Bahçesi projesini şuan için ertelemek zorunda kaldık. Sebebi de yapılacağı alan eski çöp döküm alanının denizle olan bağlantısının kesilmesi için sedde yapılması gerekiyor. Maliyetler 400 milyon TL civarına çıkıyor. Bu maliyet şuan için çok yüksek bir bedel. Çözüm için alternatifler üretme çalışmaları içindeyiz."

YATLAR ZONGULDAK'A GELECEK

Yaz ayında 55 tane yatın Zonguldak'a geleceğini söyleyen Başkan Alan, "Hareketlilik kazandıracak turizm çalışmalarımız sürecek. Bu tür etkinliklerin devamlılığını sürekliliğini sağlayacağız.

Örneğin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde şehrimize sembol bir cami kazandırdık. Uzunmehmet Cami'nin bulunduğu bölge atıl durumdan, hareketli bir yaşam alanına döndü."

FEVKANİ KÖPRÜSÜ AĞUSTOS AYINDA YIKILACAK

"Fevkani Köprüsü'nün yıkılması ile ilgili genel rapor var" diyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, "Köprünün yıkılması kesinleşti. Ağustos ayında yıkmayı düşünüyoruz. Acılık semtinde yapımı süren yeni iş merkezinin Temmuz ayında açılışını yapıyoruz. Burada dükkan almak isteyenlerde köprü altı esnafımız öncelikli olacak.

Ayrıca sahil projesinin de yapımı aralıksız sürüyor. Orayı da hizmete sokacağız. Buradaki dükkanları da yine eski dükkan sahiplerine verdik. Şehir merkezinde halen yıkım çalışmaları devam eden Merkez Çarşımız ise çok modern bir şekilde yapılacak. Halkımızın da ilgi odağı haline geleceğinden eminim."

CHP BU ŞEHRE ÇİVİ ÇAKMAMIŞTIR

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan sözlerinin devamında; "Bütün bunlar yapılıyorsa, Zonguldak Belediyesini Ak Parti aldığı içindir. Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız ve milletvekillerimizin desteği iledir.

Devam eden ve yapımı düşünülen projelerle ilgili sürekli Ankara'ya gidip geliyoruz. Ankara'nın desteği büyük. CHP döneminde bunların yapılma şansı yoktu. CHP bu şehre çivi çakmamıştır" dedi.

Editör: Haber Merkezi