Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanlığının 7. Olağan İl Kongresi yapıldı tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Zeki Tosun yeniden yönetimi ile birlikte başkanlığa seçildi.

Site Kapalı Spor Salonunda yapılan 7. Olağan Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Zonguldak İl Koordinatörü Metin Çelik yaparken, kongreye  AK Parti Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, 24. Dönem Samsun Milletvekili geçmiş dönem Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu,  Hamdi Uçar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti eski milletvekilleri, Hüseyin Özbakır, Faruk Caturoğlu, Fazlı Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli,  Hak İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Nihat Oruç, MHP İl Başkanı Varol Demirkose, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, Büyük Birlik Partisi Zonguldak İl Başkanı Turgut Günay, İYİ Parti il yönetim kurulu üyeleri Erdal Gülay ve Cumhur Cinal, Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, STK Temsilcileri, AK Partili belediye başkanları, İl Kadın, İl Gençlik Kolları ile AK Parti eski il ve ilçe başkanları, Zonguldak eski belediye başkanı Secaattin Gonca, TSO Başkanları ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ile  partililer katıldı.

AK Parti 7. Olağan İl Başkanlığı kongresi saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun kongrenin açılış konuşmasını yaparak,  “Bugün bu salonda Zonguldak var. 8 ilçesiyle 380 köyüyle tüm renkleriyle bu salonda 600.000 Zonguldaklı var.  Bu salonda kardeşlik var, dostluk var, muhabbet var” diyerek şunları söyledi:

“Bu teşkilat inanın tüm övgüleri ziyadesiyle hak ediyor. 14 Ağustos 2001’den bugüne kadar Ak Parti Teşkilatında görev almış Milletvekillerimizden, İl İlçe Başkanlarımıza, Mahalle, Belde, Köy Temsilcilerimizden, sandık müşahitlerine kadar tüm gönüldaşlarımı selamlıyorum. İl Başkanlığı görevimde bulunduğum sürede 5 seçim birlikte omuz omuza vererek başarılı sonuçlar elde ettik. Burada en büyük övgüyü siz teşkilat mensuplarımız hak ediyor.  Belediye Başkanlarımızın yaptığı çalışmaları sizler de görüyor ve takip ediyorsunuz.

Özellikle uzun yıllar ihmal edilen Zonguldak Merkez artın emin ellerde. Zonguldak Belediyesi Ak Parti’ye geçtikten sonra hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüm çalışması başlatıldı. Bir-iki yıl içinde Merkez İlçe’nin çehresini tümden değiştireceğiz. Burada huzurlarınızda Zonguldak Belediye Başkanı kardeşim Doktor Ömer Selim Alan’ı kutluyorum.  Tüm belediye başkanlarımız canı gönülden hizmet ediyor.

UNUTULACAK DÜNLER, YAŞANILACAK GÜZEL GÜNLER VAR.

Zonguldak’ımız önümüzdeki süreçte, gerek Filyos limanının ve bağlantı yollarının bitmesi gerek, deniz hava ve demiryolu bağlantıları ile yeni ufuklara yelken açmaktadır.Daha önce açılan Üzülmez Tünelleri, Değirmenağzı Tünelleri ile birlikte MİTHATPAŞA Tünelimizde de ışığı gördük. Yakın bir zamanda bittiğinde şehrimizin ulaşım sorunu çözülmüş olacaktır. Eğitim alanında, tüm ilçelerimizde okullarımızın yenilenmesi ve dönüşümü hızla devam etmektedir. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. İnandığın yolda yürü diyerek gerçekleştirdiğimiz 7.Olağan kongremizin şehrimize, partimize  ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

ALAN: “VATANDAŞIMIZA HİZMETKAR OLACAĞIZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan: “Zonguldak’ta yıllardır süren hizmetsizliği siz dava arkadaşlarımın yardımlarıyla Rabbim nasip etti 31 Mart’ta tarihe gömdük ve yeni bir devir açtık. 2 seneye yakın bir zaman oldu başta sayın cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın destekleriyle beraber Zonguldak’ımızın ana caddelerinden ara sokaklarına kadar her tarafı şantiye alanına çevirdik. İnşallah 2021 yılında 4 yeni projemizi ve bu şantiyelerimizi daha da artıracağız ve vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi hizmetkar olacağız. Her zaman ne makamda olursak olalım ne iş yapıyorsak yapalım şunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor dünya lideri sayın cumhurbaşkanımız ve kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yapacağımız her harekette, her hizmette destek olmak zorundayız.”

ÇOLAKOĞLU: “AK PARTİ TÜRKİYE’DE ÇAĞ AÇTI”

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Ahmet Çolakoğlu: “8. Olağan Kongremizin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ak Parti Türkiye’de çağ açtı. Ak Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar memleketin hiçbir köşesini boş bırakmadı. Yollarıyla, sağlık çalışmalarıyla, eğitim çalışmalarıyla ülkeyi baştan inşa etti. Ülkenin her köşesini şantiye haline çevirdi ve bütün halkımızın hizmetine geldiğimizi ilk günden bu güne kadar kanıtlamış olduk. Bizler durmadan çalışarak halkımızın hizmetindeyiz, olmaya da devam edeceğiz. Hedeflerimiz belli cumhurbaşkanımız söyledi 2023 akabinde 2053 durmak yok yola devam. İnşallah hedeflerimize hep beraber yürüyeceğiz. Bu kadar mücadelemizin içinde yine Ak Parti iktidarı zamanında birçok hizmetlere kavuştuk.”

UÇAR: “AK PARTİ KADROLARI HEVESİ OLAN DEĞİL HEDEFİ OLAN KADROLARDIR”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar: “Bugün yapmış olduğumuz kongrede ilk günkü coşkuyu ve heyecanı yaşıyoruz. Ülkemizde ve şehrimizde çok güzel hizmetler yapıldı. Ak Parti kadroları hevesi olan kadrolar değil hedefi olan kadrolardır. 2023’e hedef koymuş kadrolardır. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için gece-gündüz demeden birlik ve beraberlik içerisinde hem ülkemizi hem de milletimize hizmet etme konusunda hareket etmek görevimizdir. Çünkü vatandaşlarımız bizlere bu görevi vermiştir. Bu inanç ve bilinçle yola çıktık ve bu hizmetleri yapmaya devam ediyoruz.”

TÜRKMEN: “ÜLKEMİZİ HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAĞIMIZ GÜNLER YAKLAŞIYOR”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen: “Ak Partimizin bugün birlik ve beraberliğinin tescili günüdür. İnşallah 2023 seçimlerine yeniden hazırlanacağımız, hedeflerimize ulaşacağımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun yakın çalışma arkadaşlarıyla beraber ülkemizi hedeflerine ulaştıracağımız günler yaklaşıyor. Çünkü bu millete borcumuz var.”

KILIÇ: “CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAKANLARIMIZIN GÖZÜ ZONGULDAK’IN ÜZERİNDE”

24. Dönem Samsun Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: “İktidarımızın 19’uncu yılındayız. Şunu biliyoruz ki; daha yapılacak çok işimiz, kat edilecek çok yollarımız, açılacak çok vadilerimiz var. Diyeceksiniz ki yapılacak işler 19 senede bitmez mi? Geçilecek yollar, köprüler 19 senede geçilmez mi? Evet açılanı vardır geride kalanı da vardır. Yapılan iler de vardır eksik kalanı da vardır. Devletin işi bitmez devlet adamlarının da işi bitmez. Çalışkan siyasetçilerinde işi hiç bitmez. Her yeni proje yepyeni projelerin habercisidir. Görüyor ve biliyorum ki Zonguldaklıların yeniden Zonguldak’ı Ak Belediyecilikle buluşturmasıyla birlikte cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik olmak üzere hükümetimizin bakan ve bakanlıklarının gözü Zonguldak’ın üzerinde, eli Zonguldaklının elinin üzerindedir. Zonguldak’ta yepyeni dönem başlamıştır.”

YAZICI: “AK PARTİ DURUŞU OLAN BİR PARTİDİR”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı: “AK Parti partilerden bir parti değildir. Türkiye’de 90 aşkın parti var. Onlardan herhangi birisi gibi bir parti değildir. Çok farklı bir partidir. Ak parti duruşu olan bir partidir. AK Partinin duruşunun temelinde insan vardır. AK Parti mimarisinin diğer özelliği AK Parti kimliği olan bir partidir. Kimliksiz değildir. Rastgele sağa sola yalpalayan bir siyasi yapı değildir. AK Parti yerli ve Milli bir partidir ve Ak partinin birde omurgası var. Omurgası olmayan sürünür. Ak Partinin omurgası teşkilatlardır sizlersiniz. O yüzden sizler önemlisiniz. Türkiye Dünya çok coğrafyasının çok önemli kesitinden Asya, Avrupa ve Afrika’nın -merkezinde olan bir ülke. Büyük şehirleri düşünün büyük şehirlerin kavşak noktası gibi Dünyanın da kavşak noktası gibi bir yerdeyiz. Bu önemli bu Türkiye’nin stratejik üstünlüğünü gösterir. Dolayısıyla böylesine stratejik üstünlüğe sahip ülkeleri hamle yaptıran, ileriye taşıyan önemli bir unsur daha var. O unsur liderliktir. İşte Türkiye coğrafi stratejik üstünlüğünün yanı sıra buna hamle yaptıracak lideri de bulmuştur. O liderin ismi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye 15 Temmuz’da çok gaddar bir darbeye maruz kaldı. Son Darbe nasıl son. Türkiye çok partili demokratik hayatı tarihi adeta darbeler tarihi 60’lar, 70’ler, 80’ler, 97’de ve 15 Temmuz 2016'da. AK Parti aynı zamanda liderinin duruşuyla kararlı oluşuyla Türk siyasi tarihinde ilk darbe önleyen bir liderdir ve tek liderdir.

YAZICI: “VATANINI SEVEN HERKES ANAYASA ÇAĞRISINA OLUR VERMEK ZORUNDADIR”

1961 Anayasasını darbeciler yapmış. 1982 anayasası darbecilerin ürünü. 19 defa değişiklik yapılmış. En son değişikliği 2017 yılında milletimizin oluruyla referandum yapıldı ve o anayasa onaylanmış şekli ile işliyor. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bu anayasanın ruhunda, tarzında darbeci ve vesayetçi ruh sinmiş durumda. Sadece millete ait egemenlik hakkına bağlı yeni bir anayasa zamanı gelmedi mi? Bu nerden çıktı demeye kimsenin hakkı yok. Bu Türkiye’nin hep gündemindedir. Türkiye her sorunundan arınmış bir şekilde 2023 Türkiye’sine Cumhuriyetin kuruluşunun 100 yılına yeni bir Anayasa ile erişmesini arzu ediyoruz. Bu vatanı seven herkes bu anayasa çağrısına olur vermek zorundadır.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “CAMİNİN ADI UZUNMEHMET CAMİSİ”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bayburt – Giresun – Niğde – Zonguldak 7. Olağan İl Kongrelerine canlı bağlantı ile seslendi.

Erdoğan, burada teşkilatlara önemli mesajlar verdi. Erdoğan, CHP'yi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da topa tuttu. Erdoğan, CHP için, "Tek işi terazisinin kefelerine yerleştirdiği partileri dengede tutarak, kurduğu kirli ittifakı dengede tutmaktır" dedi. Erdoğan, CHP'nin parçalanmaya başladığının da altını çizdi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ise, "Tek başarı hikayesi partisinin başına kasetle gelmek olan kişinin, partisindeki taciz, tecavüzü kapatmasını da kendi karakterine veriyoruz." dedi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda ise flaş bir çağrıda bulundu, "Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim." ifadelerini kullandı.

 Korona virüs salgını sürecinde dünyada yaşanan gelişmeleri anlatan Erdoğan, Türkiye'de son 18 yılda yapılan yatırımları hatırlatarak, bu yönde yapılan eleştirilere cevap verdi. Erdoğan, “Kinleri, hırsları ve karanlık hesapları özellikle kendi ülkelerinin felaketini dileyecek kadar yollarını şaşıranlara ne desek boş. Ama her şeye rağmen vaktimizin ve enerjimizin tamamını kullanarak herkes gibi bunlara da doğruyu, hakkı, hakkaniyeti, yaptıklarımızı ve hedeflerimizi anlatmayı sürdüreceğiz. İçlerinden bir kişiye bile bu hakikatleri gösterebilirsek ülkemize hayırlı bir hizmet vermiş oluruz” diye konuştu.

Partililerden sürekli sahada olmalarını isteyen Erdoğan, “Öznesi insan olan siyasetin icra yeri 84 milyon vatandaşımızın gönlüdür. Basın ve sosyal medya mecraları gönül kazanma faaliyetlerini yürüttüğümüz siyasetimizin sadece duyurulma yeridir. Yapmanız gereken, her bir insanımızın kapısını çalmak, derdini dinlemek, yardımcı olunabilecek hususlar varsa gereken irtibatları sağlamak ve böylece kalplerde yer edinmektir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta yapımı devam eden caminin adının Uzun Mehmet Camisinin olduğunu ifade ederken, Ramazan ayında açılması müjdesi verdi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığına yeniden seçilen Zeki Tosun’un yönetim kuruluna ise, Ahmet Çalık, Ali Gümüş, Ali Rıza Bektaş, Aykut Boran, Batuhan Hasanoğlu, Burhan Onuk, Cemalettin Akyol, Çağla Dursun, Döndü Bahadır, Elifnaz Kalaycı, Emine Yüksel, Erdal Mercimek, Fahri Ata, Hamza Gökçek, Hicran Kuru, Kadir Habiboğlu, Kadir Alagöz, Kahraman Mükellef, Mehmet Abalı, Mehmet Akardaş, Mehmet Fatih Çakır, Metin Ergenç, Muammer Avcı, Murat Yiğit Kayhan, Mustafa Aydın, Mustafa Naci Yalçınkaya, Naci Kırlak, Nurşen Dada, Oğuzhan Bayrak, Onur Karadağ, Ömer Gülay, Özkan Akyol, Özlem Karagöz, Remzican Bozkurt, Serap Dilek, Sezai Bükrü, Sunay Çakmak, Uğur Karaarslan, Züleyha Arıman

İl Disiplin Kuruluna ise, Erdoğan Akçabelen, Muhammet Köse, Havva Yılmaz, Erdoğan Günay ve Seyit Özkeskin, İl Parti İçi Demokrasi Hakem Kuruluna, Halit Zeki Günay,  Ali Şükrü Sarı ve Yunus Lütfi Çoban seçilirken, Büyük Kongre Delegelerine ise, Zeki Tosun, Burhan Onuk, Ayşe Erbay, Ömer Selim Alan, Necdet Karaveli, Köksal Toptan, Mükerrem Ayçiçek, Saffet Bozkurt, Birol Yiğit. Murat Durdubaş seçildiler.

Öte yandan AK Parti Zonguldak 7. Olağan İl Başkanlığı kongresinde 638 delegenin 323 kişini oy kullanırken, kullanılan oyun 288 tanesi geçerli 35 tanesi de geçersiz oldu.  Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi