AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınlayarak Kadın ve Gençlere hak ettiği siyasi değeri veren partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Türkiye´de olduğu gibi Zonguldak´ta da en fazla kadın üyeye ve kadın yöneticiye sahip partinin AK parti Olduğunu dile getiren Zeki Tosun, cinsiyet ayrımı gözetmeden gerek kadına ve gerekse erkeğe, çocuğa yapılan her türlü şiddete karşı olduklarını belirtti.

Tosun yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Ak Partinin kurulduğu yıldan buyana kadını ve gençliği merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı duruşu kadınlarımızı cesaretlendirmiş, siyasette daha etkin rol almasını sağlamıştır.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ilk kez 1921 yılında ˮEmekçi Kadınlar Günüˮ olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Tosun, “Hükümetimiz, kadınlarımızın ekonomik, toplumsal, kültürel ve siyasal yaşamda hak ettiği yeri alması ve Birleşmiş Milletler Yeni Binyılın Kalkınma Hedefleri arasında da yer alan kadın erkek eşitliğinin sağlanması için birçok yasal düzenlemeye imza atmıştır.

Kadın istihdamını arttırıcı çalışmalar yapılmış, özellikle özel sektörde daha fazla kadın çalıştırılmasını sağlayacak teşvikler sağlanmıştır. İstihdam eğitim projeleri ile maddi durumu yetersiz olan kadın ve gençlerin meslek sahibi olmalarına öncü olundu.

Okuyan ve çalışan bayanların en büyük sorunlarından biri olan başörtüsü problemine son verilmiştir.

AK Parti, hayatın her alanında hanım kardeşlerimizin hak ettiği değere kavuşması için gayret göstermiştir. Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın toplumsal statülerini yükseltmek sadece kadınlar için değil, tüm insanlığın daha iyi koşullar altında yaşamaları için vazgeçilmez bir koşuldur. Bu koşula ulaşmak için çalışmak sadece kadınların değil, hepimizin görev ve sorumluluğudur.

Bu vesileyle tüm hanım kardeşlerimizin Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, şiddet, önyargı ve ayırımcılıktan uzak bir Türkiye yolunda her günün Kadınlar Günü olması gerektiğini bir kez daha belirterek saygılarımı sunuyorum’’ dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi