Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, ekonomik krizin iktidar değişinceye kadar derinleşerek çok daha fazla vatandaşı mağdur etmeye devam edeceğini söyledi.

Ak Partinin iktidardan gitmeye çok yaklaştığı bu son yılında maalesef derin bir ekonomik krizin içindeyiz diyen Yavuzyılmaz:

GERÇEKLER SİYASETİN ÖNÜNE GEÇMİŞ DURUMDA

“Vatandaşımızın her kesimi işçisi, emeklisi, esnafı, işsizi, öğrencisi herkes mağdur ve artık gerçekler siyasetin önüne geçmiş durumda. Evlere ve işyerlerine gelen elektrik, su ve doğalgaz faturaları cepleri o kadar yakıyor ki vatandaşlarımız büyük bir krizin pençesinde adeta can çekişiyor. Artık hayal kurmakta hayal oldu. O nedenle bu ekonomik krizi yaratan Ak Parti hükümetinin biran önce erken seçim kararı alarak çözemediği sorunları çözecek millet ittifakıyla sandıkta yarışma cesaretini göstermesini bekliyoruz. Aksi takdirde bu ekonomik kriz iktidar değişinceye kadar derinleşerek çok daha fazla vatandaşımızı mağdur etmeye devam edecek.

BARAJ DÜŞSÜN AMA NEDEN YÜZDE YEDİ?

Yıllardan beri süregelen seçim sisteminin Ak Parti ve MHP tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinde masa başında değiştirilmeye çalışılması ve seçim sonucunun da buna göre belirlenmesi için bir nevi hile yapılması durumuyla karşı karşıyayız. Anayasa Mahkemesine bu konuyla ilgili başvuruda bulunacağız. Baraj düşsün diyorlar evet baraj düşsün ama neden yüzde 7 neden yüzde 5 veya 3 değil? Neden farklı görüşlerdeki siyasi partiler meclise girmesin ve çeşitlilik yaratmasın. Vatandaşımız mecliste daha fazla temsil edilmesin. O nedenle yüzde 7 sadece Ak Parti ve MHP’nin işine yarayacak şekilde kurgulanmış bir baraj seviyesi olarak görünüyor. Seçim Kanununda ne tip değişiklik yaparlarsa yapsınlar neticede yaşanan bu ekonomik krizinde bir sonucu olarak vatandaşımız Ak Partiye gerekli mesajını yapılacak ilk genel seçimde sandıkta verecektir” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi