Gülüç Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongre ile yaklaşık 8 yıl ilçe başkanlığı görevini yürüten Mehmet Fatih Çakır, Genel Merkez tarafından ilçe başkanlığına aday gösterilen Saffet Bozkurt’a görevi devretti.

Kongreye, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim  Alan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükremin Ayçiçek, CHP Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli,  İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, TSO Başkanı Arslan Keleş, il geneli ve bölgeden belediye başkanları, Zonguldak ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden görevdeki milletvekilleri, eski milletvekilleri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Kongrede divan başkanlığına Kastamonu Milletvekili Metin Çelik seçilirken,  divan Başkanı Çelik, kongrede selamlama konuşması yaptı. Çelik, başta genel başkan yardımcısı Erkan Kandemir olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Kongrede saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra faaliyet raporu okunarak ibra edildi.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih  Çakır, yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara teşekkür etti,  8 yıllık görev süresi boyunca yürütülen çalışmaları anlattı.

Çakır, konuşmasının ardından önceki dönem ilçe başkanları ve kongrede aday olan Avukat Saffet Bozkurt'u kürsüye davet ederek birlik ve beraberlik fotoğrafı verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, "Bu çağrı burada bitmez" sözüyle beraber 2001'de başladık, o heyecanla devam ediyoruz. Türkiye'nin en ücra köşesinde bile bu heyecanı hissediyoruz. İşte bu heyecan, bu birliktelik devam ettiği sürece dışarıda düşmanlar, içeride hainler bize vız gelir, hepsinin hakkından geliriz. Genel Başkanımız dedi ya, Türkiye, Türkiye'den daha büyüktür. Coğrafyamız çok daha büyüktür. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Sudan'da, Lübnan'da, aklınıza gelebilecek her yerde adalet platformunda yüzlerine karşı Dünya Beşten Büyüktür diyen bir liderimiz var. En önemli mesele 2023 seçimleri, iyi bir şekilde hazırlanacağız, yaptığımız hizmetleri sayacağız, anlatacağız. " dedi.

TOSUN ÇAKIR'A TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da 18 yıllık AK Parti döneminde Türkiye'nin bölgede bir güç, bir barış ve istikrar adası haline geldiğini belirterek, "Zaferlerimize sürekli yenilerini ekleyerek bugünlere geldik. Milletimizin çoğunluğunun desteğini almak, başarımızın temeli olmuştur. Bu başarıların temelinde siz teşkilatlarımızın çalışmaları vardır. Yürüttüğümüz bu kutlu mücadelenin ilçemizdeki sancaktarlığını sizler yaptınız. Bu sancağı ayakta tutan, gece gündüz mücadele eden Fatih Çakır arkadaşımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz ilelebet sürecektir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti Kdz.Ereğli İlçesi'nin Gülüç Beldesi'nde düzenlenen ilçe kongresinde yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kdz.Ereğli'ye selam gönderdiğini açıkladı. Erdoğan'ın, "Ereğli'me selamlarımı ilet, özledik, geleceğim" dediğini aktaran Kandemir, şu ifadelere yer verdi:

"Cuma günü Genel Başkanımızla bu hafta yapacağımız kongreleri değerlendirirken, 'Cumartesi günü Nevşehir Merkez ilçede, sonrasında da Pazar günü Zonguldak’ta Ereğli’de olacağım' demiştim. 'Ereğli'me çok selamlarımı ilet, özledik geleceğim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucunda AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığına Av. Saffet Bozkurt seçilirken, yönetim kuruluna ise,  Ahmet Küçük, Fadime Doğru, İbrahim Sezer, ÖmeYazıcıoğlu, Hanife Kaya, Ahmet Demir, Kadir Çaygeç, Nuriye Topaloğlu, Mehmet Yiğitoğlu, Satılmış Kutucu, Muhammet İkbal Çakır, Mustafa Kalkan, Nurgül Kızılaslan, Kemal Demirtaş, Talip Seyhan, Şakir Başol, Derya Demiriz, Nusret Burak Öztürk, Nevzat Tarakçı, Necati Akdeniz, Zelkif Öztürk, Mustafa Güldalı, Halil Kırtay, Turgut Tanyıldız, Hakan Eroğlu, Yakup Akkaya, Şenol Akyol, Muhammet Mücahit Andiç ve Celal Zeybek seçildiler. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi