AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı tarafından 19’uncu dönem siyaset akademisi eğitim faaliyeti başlatıldı.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Seminer Salonunda gerçekleştirilen siyaset akademisi eğitim programına; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun,  Akademisyen Mustafa Kürşat Birinci, belediye başkanları, partinin ilçe başkanları, belde başkanları, il kadın kolları başkanı, gençlik kolları başkanı, bazı Zonguldak belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

AVCI: “SİYASET AKADEMİDE BAŞLAR”

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, 19’uncu dönem siyaset akademisi eğitim faaliyetlerinin sloganının ‘Siyaset akademide başlar, Türkiye’nin geleceğinde yerini alır’ olduğunu belirterek Siyaset Akademisi faaliyetlerinin fikir öncüsünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

TOSUN: “236 KURSİYERİMİZ VAR”

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Siyaset Akademisi programının hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Daha önce Zonguldak’ta siyaset akademisini 3 defa yaptık. İnşallah bu sefer daha kalabalık bir şekilde bu programımızı hayata geçireceğiz. 236 tane kursiyerimiz ile 8 hafta bir arada olacağız. Programımıza çok değerli hocalarımız gelecek ve siyaset, ekonomi, hitabet gibi birçok konuda onlardan bilgi alacağız. İnşallah programın sonunda 1’inci Zonguldak’tan çıkar” dedi.

ORUÇ: “IRKÇILIK, AŞIRI SAĞ VE MİLLİYETÇİLİK AVRUPA’NIN ÇÖKÜŞÜNÜN SİMGESİDİR”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, ise yaptığı konuşmada: “Irkçılık, aşırı sağ ve milliyetçilik, Avrupa'nın hem çöküşünün simgesidir, hem de yeniçağ ideolojisidir. Milliyetçilik kavramı nereden geldi onu hatırlayalım. İlk kez 18. yüzyılda ortaya çıkıyor. 17. yüzyılda İngiltere'de, 18. yüzyılda Amerika ve Fransa'da, 19. yüzyılda Almanya'da halkın siyasal katılımının giderek yaygınlaşması milliyetçiliğin ortaya çıkmasına katkıda bulunuyor. İkinci dünya savaşının ardından ortaya çıkan Avrupa Birliği'nin bugün geldiği noktaya baktığımız zaman ciddi anlamda milliyetçilik hastalığına yakalanmış ve giderek çöküşe doğru gittiğini görüyorsunuz. Şimdi Türkiye niye hedef alınıyor biraz buna bakalım. Müslüman bir ülke olduğu için, alternatif olarak ortada durduğu için ve kendi uygulamak istedikleri istedikleri siyasetlere engel olduğu için buradaki önemli aktör önemli lider de cumhurbaşkanımız olduğu için medya ve iletişim araçları gücünü kullanarak sürekli saldırılara sebep oluyor. Birde İslamofobi konusu var. Bu kavramını kullanmak istemiyorum. Bu resmen İslam düşmanlığıdır” diye konuştu.

Akademisyen Mustafa Kürşat Birinci’de katılımcılara çeşitli konularda bilgi verdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi