AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından, ‘81 ilde Kadın Emeği Türkiye’mizin İstikbali Buluşması’ adı altında Zonguldak belediye nikah salonunda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Ak Parti İl Başkan vekili Ömer Gülay, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Erbay, Gençlik Kolları Başkanı Benhur Özübek, AK Parti Genel Merkez Kadın kolları Başkan vekili Siyasi Hukuk işleri Başkanı 23 ve 24 dönem Adana milletvekili Fatoş Gürkan ve kadınlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

“KADINLARIN HAYALLERİNİN NASIL GERÇEKLEŞTİĞİNİ GÖRECEĞİZ”

AK Parti İl Kadın kolları Başkanı Ayşe Erbay, yaptığı açılış konuşmasında, “Kadın Kolları Başkanlığımız tarafından düzenlenen “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbâli” programımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Bizler Anadolu kadınları olarak dün olduğu gibi bugünde ailemize, geleceğimize ve ülkemize dair hayalleri gerçeğe dönüştürmek isteyen kadınlarız. Bizler biliyoruz ki, bu salonda bulunan ve tekstille uğraşan emine hanım, arıcılıkla uğraşan Nebahat hanım, seracılık yapan Münevver hanım ve kooperatifle uğraşan Fatma hanım gibi evinde ekmek yapan bahçesinde fasulye yetiştiren siz kadınlarımızın memleketine, ülkesine dair hayalleri var. Bizler de ‘bu hayallerinize sımsıkı sarılın asla ama asla vazgeçmeyin’ diye sizlere bir kapı aralamak istedik. Devletimizin hayallerimizi gerçekleştirmemiz için kadınlarımıza, gençlerimize tanıdığı birden çok destekler hibeler ve teşvikler var.

Kıymetli kurum temsilcilerimiz bugün bizlere yön çizecek. İlimizde hayallerinin peşinden koşan kadınlarımız ‘ben başardım sizde başarabilirsiniz’ diyerek başarı hikâyelerini paylaşacak.

Bugün burada kadınların içindeki cevheri keşfetmesini sağlamak için üreten kadınlarımızın hayallerinin nasıl gerçeğe dönüştüğünü göreceğiz. Devletimizin birçok kurumu ile birlikte, kadınlarımıza üretim ve ticaret hayatında fırsat eşitliğini sağlayarak hem yol gösterici, hem de destekleyici olmak adına böyle özel bir programa ev sahipliği yapmaktan büyük onur duymaktayız.

AK Parti Kadın Kolları olarak hayallerimizi gerçeğe dönüştürme yolunda Umutsuzluğa kapılmak yok, pes etmek yok, ‘ben başaramam’ demek yok. İnanmak var, başarmak var, birlik olmak var ve birlikten doğacak gücün farkına varmak var. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “kadını dışlayan bir toplum, gücünü ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiştir.” diyor. Biz kadınlar olarak Toplumun yarısından vazgeçemeyiz. Kadınlar üretimde olmazsa olmaz. Kadının olduğu yerde başarı var, zarafet var, iyilik var, güzellik var” Bizde bu güç ve potansiyelden vazgeçmemek için kadınlarımız için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“KADINLARIN ELİNİN DEĞMEDİĞİ HİÇ BİR İŞ İYİ OLAMAZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da konuşmasında, “Biz 2019’da bir yola çıktık. Bu kalabalığı özledik. İyi ki varsınız. Sizler sayesinde Zonguldak hak ettiği Hizmetleri alacaktır. Kadınlar gününüzü kutluyorum. Sizin hakkınızı ödeme şansım yok. Sizler bütün kalbimle selamlıyorum. Kadın Kollarımız tim illerde yaptığı bir program. Biz sizlere bir selamlama yapmak istedik. Kadınlarımızın üretim için hükümetimiz ne gerekiyorsa bizde bunun fazlasını yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah yeni belediye kültür merkezi, sahil projesinde sergilerle AK Kadınlara yol açmak istiyoruz. Kadın eli değmeyen hiç bir işin iyi olma şansı yok. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

“KADINLARIMIZI PARLAMENTODA GÜÇLÜ HALE GETİRDİK”

AK Parti il Başkan vekili Ömer Gülay da, “Bugün özellikle 8 Mart Kadınlar gününü tebrik ediyorum. Kadın emeği istikbali toplantımızda gelecekte daha iyi programlar yapmaya nasip olur. Ak Parti iktidarı olarak 2002’den buyana kadınlarımıza çok önemli mesafeler kat etmeye sağladık. Çalışan kadınlarımıza eşit ücret hakkı getirdik. Kadınlarınıza kıyafet özgürlüğü getirdik. Kadınlarımızı temsil noktasında parlamentoda daha güçlü hale getirdik. Yüzde 2’den yüzde 17’e çıkardık. Ak Partinin kadına önem verdiğini görüyoruz” dedi.

“DEVLETİMİZİN KADINLANA VERDİĞİ ÇOK BÜYÜK DESTEKLER VAR”

AK Parti Genel Merkez Kadın kolları Başkan vekili siyasi hukuk işleri Başkanı 23 ve 24 dönem Adana milletvekili Fatoş Gürkan, “Türkiye’yi güzelleştiren anneler burada olmaktan mutluyum. İl Başkanım rahatsız Allah şifa versin. Yakın zamanda aramıza katılır inşallah. Ayşe Başkanımız yoğun programlarımız. Çok selamları var. 8 Mart Dünya emekçiler kadınlar günüydü. Burada kadın sayısı fazla. Erkekler de var olsun. Kadınlara güç veren erkekler. Biz 8 Mart 2021 Kadın Kolları Büyüm kongremizi yaptık. Kadınlar için be yapabiliriz. Devletimizin kadınlara verdiği çok önemli destekler var. Kadınlarımız bileği sahibi olsunlar. Dünya’yı güçlendirelim dedik. Sayın cumhurbaşkanımızın konuşmasında şahit olmuşsunuzdur. Güçlü Kadın Güçlü Türkiye. Kadınlar isterse dünyayı değiştirebilir. Türkiye bugünlere geldiyse emek veren kadın sayesinde. Dünya’da bu savaşlar bitecekse de kadınlar hassasiyeti sayesinde olacak. Kadını güçlendirmek fiziksel olarak değil. Kadını hayatın her anlamda güçlendirmek gerek. Kadın Meclis üyeleri var. Kadın Meclis üyelerin rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Belediye Başkanımız çok genç. Evini de unutmuş gözüküyor. Devletimiz kadınlara nasıl destek veriyor anlatalım. Her gittiğimiz yerde devletin verdiği çok önemli destekler var. Devlet yeter ki sen iş yap. Kadınlara artı puan veriyor. Kadın gençse bir artı puan daha veriyor. Bilen çok az kadın var bilmeyen de çok az var” diye konuştu.

Ardından Burcu Gökalp'in moderatörlüğünde İŞKUR'dan İş ve Meslek Danışmanı Nurcan Yılmaz ile BAKKA'dan Uzman Mustafa Ayhan İnanır tarafından katılımcılara sunum gerçekleştirildi.

Programın sonunda ise protokol üyeleri tarafından kadın girişimcilere teşekkür plaketi takdim edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi