İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Kilimli İlçemizde “Balıkçı Barınaklarının” yıkılması ve yıkım sırasındaki görüntüler hepimizi üzmüş ve de Zonguldak’ın alışmadığı görüntülere sahne olmuştur” dedi.

Erkmen açıklamasında, “Arka planında siyasilerin olduğunu, herkesin tahmin ettiği olayda kamu görevlileri ile vatandaşlar karşı karşıya gelmiştir. Olayın hemen akabinde Zonguldak Valimiz ile görüşüp bilgi aldığımda yıkımın hukuka uygun olduğunu ifade etmiştir” diyerek şunları söyledi:

“Olayın esas sorumluları olan siyasiler ve Belediye Başkanı ortada görülmemiş, olayı savunmak kamu görevlilerine kalmıştır. Kamu haklı bile olsa, vatandaşlar zaten idare mahkemesine gitmiş, kendilerinden 30 gün sürede konuya ilişkin cevap istenmiştir. Bunun dolmasına 10-15 gün kala yangından mal kaçırır gibi yıkım yanlış olmuştur. Niye bu acele? Zaten kamu haklıysa, mahkeme vatandaşın talebini reddeder, o zaman zaten kimse bir şey diyemezdi. Bu 10-15 günü beklememenin sebebi nedir? Kamu orada on-on beş gün içinde neyi acele yapacaktır? Burada insanın aklına şu soru geliyor. İdare ya mahkemeye güvenmiyor ya da haklı olduklarına dair kafalarında şüphe var. Yoksa niye on-on beş gün daha beklenip mahkeme kararı sonrası harekete geçilmiyor.

Şimdi soruyorum. Yıkım mahkeme sürecini ortadan kaldırmadı. İdare mahkemesi “Yürütmeyi Durdurma Kararı” verirse, yıkımda olduğuna göre bunun sorumlusu kim olacak? Vatandaşın zararını kim karşılayacak?

İdareden ve tüm Belediyelerden bundan böyle yasal süreyi beklemeden, yıkım kararlarının uygulanması, şimdi vatandaşlar için haklı bir beklenti uyandırmaz mı? Vatandaş takip etmeyecek mi? Birilerini yıkıp, birilerini bekletmek, yasal süresi dolmadı demek çifte standart değil midir, bu da suç oluşturmayacak mı? Niye iktidarı oluşturan partilerin siyasileri ve Belediye Başkanları hukuksuz yıkımlar ile gündeme geliyor. Biz şimdi çıkıp hükümet milletvekillerinin ve Kilimli Belediye Başkanının haklı olduklarına inanıyorlarsa “şu şu nedenle” hukuka uygundur, yıkım bu yüzden süre beklemeksizin yapıldı demelerini bekliyoruz. Topu kamu görevlilerinin üstüne atıp, kenardan seyretmelerini değil, sorumlusu oldukları konuyu sahiplenmelerini bekliyoruz.

Şunu unutmayalım. Hukuk, Adalet herkese eşittir, herkes Adalete inanmak, güvenmek zorundadır ve de Adalet herkese gerekecektir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi