İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, "8 Kasım Uzun Mehmet’i anma ve kömür günü kutlu olsun" dedi.

Erkmen açıklamasında, “Kdz. Ereğlimizin Kestaneci Köyünde 192 yıl önce 1829 yılında Uzun Mehmet’in taşkömürünü bulması ile ülkemizin tek taş kömürü üretim havzasında, o tarihten beri üretim sürdürülmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Bugün dolayısıyla başta kömürü bulan Uzun Mehmet ile kömürün üretiminde şehit olan tüm Maden Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyoruz. Zonguldak kömür ile var olmuş, bugünde kömür ana sektör olma özelliğini korumaktadır. Tabi ki Zonguldak’ta sektör çeşitlemesi olmalıdır ama bu hiçbir zaman kömürün önemini ikinci plana atmamalıdır. Kömürün stratejik bir ürün olduğunu unutmamalıyız. Bugün bile kömür fiyatlarına baktığımızda hızla yükselen değer olduğunu görürüz. Bu açıdan iş güvenliği sağlanarak modernize yatırımlarına ağırlık verilerek, işçi açıklarını giderilerek üretim yapılmalı bu anlamda özel sektör yatırımcılarını ayırmadan kömür üretiminin teşviği sağlanmalıdır. Güçlü bir TTK, Güçlü ve verimli bir kömür üretim, artan istihdam demek Güçlü bir Zonguldak demektir.

Bir kez daha Uzun Mehmet’i Maden Şehitlerimizi rahmet, minnet ile anıyor, üretimdeki arkadaşlarımıza sağlık içinde kazasız belasız çalışmalar diliyor, bu güne kadar emek veren arkadaşlarımıza, madencilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi