Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, “100. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramımızı büyük bir sevinçle kutluyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun’un 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklaması şöyle:

Ağustos 1922, emperyalizme karşı emsalsiz bir zaferin Türk Ulusunca büyük yokluklara ve imkansızlıklara rağmen tarihe ilmek, ilmek işlenildiği unutulmaz bir gün, unutulmaz bir milattır. Milattır çünkü bu tarihten sonra Genç Cumhuriyet’in Kuruluşu, onu takip eden eşsiz devrimler ve çağdaş bağımsız bir yeni devletin başı dik, onurlu bir şekilde, dünyadaki diğer ulusların yanında yer alması gerçekleştirilmiştir. 30 Ağustos; Mustafa Kemal Atatürk’ün yüksek askeri dehası, savaş meydanlarındaki ders niteliğine haiz sevk ve idaresi, bu topraklarda özgür yaşayanların yüreklerinde unutulmaz bir şekilde yer almış ve kökleşmiştir.

Çoğu tarihçinin, “Bir ulusun şahlanışı” olarak adlandırdığı, bağımsızlık savaşımızı zaman, zaman küçümseyen başka zaferlerle kıyaslayan hainlerin, gafillerin boy gösterdiklerine üzülerek şahit oluyoruz. Ama bu tür davranışlar, bağımsızlığımıza, devrimlerimize, Üniter lâik demokratik çağdaş devlet yapımıza ve en önemlisi Mustafa Kemal Atatürk’e olan inancımızı, sevgimizi katlayarak çoğaltmaktadır. Tarihte yok olma noktasını gelmiş bir ulusu, emsalsiz bir direniş ruhu ile örgütlemesi ve yeniden var etmesi bugün özellikle gençlerimizin ve halkımızın ihtiyaç duydukları yol ve bir hedef olarak görüyoruz.

100. yılını büyük bir onur ve coşku ile karşıladığımız, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı büyük bir sevinçle kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı, nimet ve rahmetle anıyorum.”

Editör: Haber Merkezi