AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, madencilik tarihinin en büyük ve acı felaketlerinden birisi olan 3 Mart 1992 Kozlu Faciası'nın yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Geçen yıllara rağmen acı ve üzüntünün daha da büyüdüğünü belirten Uçar şunları söyledi:

“ Zonguldak Kozlu’da 3 Mart 1992 günü grizu patlaması sonucu 263 maden işçisi kardeşimiz şehit olmuştur. Geçen 29 yıla rağmen acımız ve üzüntümüz hala tazedir. Bu şehitlerimizin acısı hala yüreğimizdedir.

Madencilik uzmanlık ve sürekli denetim gerektiren en ağır ve riskli sektörlerin başında gelmektedir.

2002 yılından bu yana AK Parti hükümetleri, işçi kardeşlerimizin güvenliği için gerekli kanuni düzenlemeleri yapmış ve yeni önlemler tedbirler üzerinde de sürekli çalışmaktadır. Bu tür facialardan ders çıkarmak ve gelecekte neler yapılması gerektiği üzerinde titizlikle durarak, bir daha böyle faciaların tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin alınması başta gelen esastır.

Dünya'da ve ülkemizde kömür madenciliğinin en büyük felaketlerinden biri sayılan bu acı olayın üzerinden tam 29 yıl geçti. Şehrimizi ve ülkemizi yasa boğan bu facia dün olduğu gibi bugün de yüreğimizi yakmaktadır. Ülkemizin bu tür acı olayları bir daha yaşamaması temennisiyle, yerin metrelerce altında alın teri dökerek ekmeğini kazanmaya çalışırken şehit düşen tüm madencilerimizi rahmetle anıyor, aileleri ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi