Cumhuriyet Hak Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yayınladığı mesaj ile kutladı.

Uzun açıklamasında, “19 Mayıs 1919’ da Samsun’ da atılan ilk adımın, özgürlük yolunda yakılan ilk meşalenin 11 ay sonrası; Yani 23 Nisan 1920 tarihi aynı zamanda kurtuluş ile birlikte kuruluş’u örgütleyecek bir kutsal çatıya ait faaliyetlerin ilk günüdür” diyerek şunları söyledi:

“Bir yandan emperyalizme karşı ulusal bir direnişe önderlik eden Mustafa Kemal ATATÜRK, aynı zamanda Meclis vasıtası ile alınacak bütün tarihi kararları millet’i ile paylaşmayı tercih ediyordu.

Ülkeyi Cumhuriyet ile taçlandırdıktan sonra, süratle çağdaşlaşma yolundaki çok önemli devrim kararlarını alan ve uygulayan meclisimiz, kısa zamanda ulusumuzun adeta göz bebeği haline geldi.

29.01.1921 tarihinde TBMM’de ki konuşmasında Mustafa Kemal ATATÜRK; Ulusal Egemenliğe dayanarak Türkiye’nin yazgısına el koymuş olan tek yasal ve bağımsız egemen güç; Ankarada’ki sürekli toplanan TBMM’dir.

“Türkiye ile ilişkin bütün sorunların çözülmesi ile görevli ve her türlü dış ilişkilerde kendisiyle konuşulacak olan, ancak bu Meclis’in hükümetidir” diyerek bütün dünyaya verdiği mesaj çok çok anlamlıdır.Son yıllarda, Meclisimizin yaptırım gücünün Başkanlık sistemi ile ciddi bir kayıp yaşadığı hepimizin malumudur.

En son yapılan yasa değişikliği ile, siyasi partiler için uygulanan baraj uygulamasında ki oranın düşürülmesi, meclis temsilindeki yelpazenin çeşitlendirilmesi değil, mecliste ki güç kaybına formül aranmasından başka bir şey değildir.Halkımızın yapılacak ilk seçimle birlikte, yeniden Parlamenter Demokratik Sisteme geçiş sürecinde vereceği haklı mücadelesine inancımızı her seferinden daha farklı bir şekilde muhafaza etmekteyiz.

Aynı zamanda, Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından çocuklarımıza armağan edilen ve bir yönü ile de Çocuk Bayramı olarak kutlanan Ulusal Egemenliğimizin 102.Yılı; aslında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için verilen en önemli bir armağandır. Bu duygu ve düşüncelerle; Mustafa Kemal ATATÜRK’ü silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmet duyguları ile anıyorum.

Tüm çocuklarımızın her günlerini bir Bayram coşkusu içerisinde geçirmelerini diliyor, hepsini sevgi ile kucaklıyorum.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi